Muhabbit

Güney Koreli Dev Şirket Hashed, Blok Zinciri Fonu Başlatıyor!

Şirket, blockchain fonu için 173 milyon dolar toplamayı planlıyor.

hashed

hashed

Güney Kore’nin önde gelen blok zinciri yatırımcılarından biri olan Hashed, ilk başarısının ardından başka bir büyük blok zinciri bağış toplama kampanyasına başlıyor.

Bu kapsamda Simon Seojoon Kim, Aralık 2020’de yatırımcılardan 120 milyon dolar toplayan ilkinin başarısının ardından ikinci bir blockchain fonu için 173 milyon dolar toplamayı planlıyor.

Hong Kong merkezli Boston Consulting Group’un kıdemli ortaklarından Sean Park tarafından “kripto para biriminin Jedi Ustası” olarak adlandırılan Kim, 2018 yılında blockchain ve kripto para risk sermayesi şirketi Hashed’i kurdu. Firma, kripto para girişimlerine yaptıkları yatırımlar ile biliniyor.

Şirket, ilk Hashed blockchain fonuna 12 milyon dolar yatırım yapan, piyasa değerine göre Güney Kore’nin üçüncü en büyük şirketi olan Naver gibi büyük finansçıları da kendine çekmiş durumda.

Seul merkezli şirket, kendisini, Batı’daki yatırımcılar için Asya pazarlarına açılan bir kapı olarak görüyor. Hashed’in, Güney Koreli mobil devi Kakao’nun halka açık blok zinciri Klaytn gibi bir dizi önemli şirkete ve blok zinciri projesine yatırım yaptığı biliniyor. 

Hashed Geniş Yatırım Portföyüne Sahip

Hashed’in geniş portföyü arasında ise Dfinity, Internet Computer, Ethereum yan zincir platformu Skale, ödünç platformu MakerDAO, Synthetix, Kyber Network, merkezi olmayan borsa dYdX gibi çeşitli merkezi olmayan finans projeleri yer alıyor.

Simon Seojoon Kim’in, ağın 2015 yılında başlatılmasından hemen sonra Ethereum’da erken bir yatırımcı olarak servetini artırdığı biliniyor. Şimdi ise Blockchain teknolojisi zamanında olduklarını belirten Kim, bu pazarının hala gelişmekte olduğunu ve bunun yatırımcılar için büyük bir avantaj olduğunu dile getiriyor.

Bu yıl kripto para ve blok zincirine rekor miktarda yatırım yapan risk sermayesi fonu bulunuyor. Hatta 2021’in ilk yarısında, önceki tüm yılların toplamından iki kat daha fazla yatırım yapılmış durumda. Bu potansiyelin farkında olan Hashed yılın ikinci yarısında bu durumdan daha da fazla yararlanmak istiyor.

Hashed Hakkında

Seul ve Silikon Vadisi’nde kurulu Hashed, kendisini ademi merkeziyetçilik konusunda çalışmalar yapan ve blockchain alanında uzmanlardan oluşan bir topluluk olarak tanımlıyor. Yatırım şirketinin portföyünde Ethereum, EOS, Ontology, ICON ve Kyber Network gibi önemli blockchain projeleri de dahil olmak üzere onlarca kripto para şirketi de yer alıyor. Şirketin şu an ki yatırımları arasında blok zinciri platformları, finansal altyapı, çevrim içi uygulamaların yapıldığı platformlar yer alıyor.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version