Muhabbit

Hindistan CBDC’lerin Karışık Bir Konu Olduğunu Söyledi!

Hindistan, CBDC’ler ile ilgili bazı açıklamalar yaptı!

Hindistan

Hindistan Merkez Bankası, CBDC’lerin potansiyel faydalarının farkında olduklarını, fakat belli başlı sorunları göz ardı edemeyeceklerini açıkladı!

Hindistan Merkez Bankası, 28 Şubat’ta yayınlanan para ve finans raporunun bir parçası olarak CBDC’ler hakkındaki değerlendirmelerini de kamuoyuna sundu.

Raporun bir parçası olarak merkez bankası, birkaç ülkenin kendi CBDC’sini yaratma girişimlerini araştırmaya başladığını da belirtti.

Merkez bankasının raporuna göre, CBDC’ler finansal katılıma ve işlem şeffaflığını teşvik etmeye yardımcı olabilir. Merkez bankası ayrıca, ulusal CBDC’lerin kamu tüketimine uygun olarak şekillenebilecek bir aktarım aracına da dönüşebilmesi konusuna olumlu bakıyor.

CBDC’lerin faydalarından bahseden merkez bankası ayrıca, bağımsız itibari para birimlerinin dijital muadillerinin merkez bankaları tarafından “helikopter parası” şeklinde kullanılabileceğini de belirtti.

Merkez bankası analizinde, CBDC’lerin eski finansal sistem üzerindeki potansiyel olumsuz etkilerine ilişkin endişelerini şu şekilde ifade etti:

CBDC’ler sanılanın aksine bir lütuf değil. Bankacılık sisteminin kırılganlığını göz önünde bulunduracak olursak, bazı riskler taşıyor.

Merkez bankasına göre, önemli kredi piyasasına sahip ülkeler için CBDC’ler, ticari bankaların önceliğini tehdit edebilir.

Bildiğiniz gibi Hindistan, kendi CBDC’sini oluştururken Çin tarafını ciddi bir şekilde inceliyor. Merkez bankası müdürü Shaktikanta Das’a göre, merkez bankası dijital bir rupi için son hızla çalışıyor.

Ancak merkez bankasının raporu, kendi CBDC’leri hakkında herhangi bir ayrıntı vermiyor. Belgenin bir kısmında, merkez bankası rupinin uluslararası bir hale geleceğini kabul etti, ancak böyle bir hareketin para politikası formülasyonunu ve uygulamasını karmaşık bir hale getireceğini de ekledi.

Kendi bağımsız dijital para birimlerini oluşturmak isteyen ülkeler, paydaşlar dolayısıyla bir endişe haline gelmeye başladı. Bunun yanı sıra gelen raporlara göre, Çin’in dijital yuanı daha yerel bir odak noktasına sahip olacak gibi görünüyor.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla CBDC Haberleri için: CBDC Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version