Muhabbit

IMF, El Salvador’un Bitcoin Adımında Yasal Ve Ekonomik Sorunlar Görüyor!

Uluslararası Para Fonu (IMF), El Salvador’un Bitcoin adımını yorumladı.

imf btc el salvador muhabbit

imf btc el salvador muhabbit

Uluslararası Para Fonu (IMF) El Salvador’un Bitcoin’i yasal bir para birimi olarak eklemesinden sonra açıklamada bulundu.

IMF bugün (10 Haziran 2021) planlı bir basın açıklaması gerçekleştirdi. IMF adına basın sözcüsü Gerry Rice konuştu. Rice, El Salvador’un Bitcoin’i yasal para birimi hâline getirmesinin birtakım ekonomik ve yasal sorunları beraberinde getireceğini, bu konuda endişeli olduklarını dile getirdi. IMF destekli bir ekonomik programın sınırlarının bulanıklaştığını da ekledi.

“Bitcoin’in yasal bir para birimi olarak kabul edilmesi, çok dikkatli analiz gerektiren bir dizi makroekonomik, finansal ve yasal sorunu gündeme getiriyor.”

IMF Sözcüsü gerry rıce

Rice, gelişmeleri yakından takip ettiklerini ve yakın zamanda Başkan Bukele ile Bitcoin yasası hakkında bir görüşme yapacaklarını ekledi. Şu anda 1 milyar dolara yakın bir program için IMF ile görüşmelerine devam eden El Salvador’un Bitcoin yasası ile birtakım değişikliklerin olmasından şüpheleniliyor.

Bitcoin Kabulüne Tepkiler

El Salvador’un Bitcoin’i yasa olarak kabul etmesine tepkiler çeşitli. Çoğu yatırımcı destekliyor ancak desteklemeyen veyahut şüpheli yaklaşan kurumlar da mevcut.

Citibank’tan Donato Guarino, “El Salvador’un Bitcoin manşetlerini IMF ile aralarındaki tartışmaları karmaşıklaştırabilecek bir gürültü olarak görüyoruz.” dedi.

New York’taki Emso Asset Management başkanı Patrick Esteruelas, “Kripto paralar El Salvador’un yatırım şekli için çok marjinal bir hikâye.” dedi.

“El Salvador’un yatırımcıları çekip çekmeyeceği, Bukele’nin tartışmasız siyasi sermayesini kullanarak büyük bir konsolide mali açığı kontrol altına alma yeteneğine bağlı.”

Emso Asset Management başkanı Patrıck Esteruelas

El Salvador Yasal Olarak Bitcoin Kabulü Yapan İlk Ülke

El Salvador geçtiğimiz günlerde bir ilki gerçekleştirdi. El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, yurt dışında yaşayan El Salvadorlulara para göndermelerini kolaylaştırmak için Bitcoin’i yasal bir para birimi olarak kabul eden ilk ülke oldu.

Daha fazla bilgi için:

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version