Muhabbit

Şirket Varlıklarının Yüzde 10’u ile Bitcoin Alacağını Açıkladı!

Yapılan basın açıklamasında şirket, nakit varlıklarının yüzde 10’u ile uzun dönemli bir yatırım yapabileceğini açıkladı.

mode global holdings

İngiltere borsasında işlem gören Mode Global Holdings PLC, yatırım stratejisi kapsamında varlıklarının bir kısmı ile önemli bir Bitcoin alımı gerçekleştirmeyi düşündüğünü açıkladı.

Yapılan basın açıklamasında şirket, nakit varlıklarının yüzde 10’u ile uzun dönemli bir yatırım yapabileceğini açıkladı. Şirket kripto paralara yapacağı yatırımı uzun vadeli bir yatırım olarak gördüğünün de altını çizmiş durumda.

İlginizi Çekebilir: Rothschild Ailesi Bitcoin Satın Aldı!

Birleşik Krallık’taki faiz oranların düşük olmasından yakınan Mode Global Holdings, %0.1’lik faiz oranının rekor seviyede düşük olduğunu ve farklı market enstrümanları ile gelir kalemlerini artırmayı planlıyor.

Özellikle covid-19 ile birlikte ülkedeki faiz oranlarının 326 yıllık Bank of England tarihinin en düşük seviyesinde olduğunu belirten Mode Global Holding Yöneticisi Jonathan Rowland, Bitcoin’e yatırım yapma noktasındaki dayanak noktalarını Bitcoin’in bugüne kadar değerini düzenli olarak artırması olduğunu vurguladı.

Gelecek stratejilerinde ve varlık yönetiminde modernleşmenin önemli olduğunu vurgulayan Rowland, yatırım unsurlarının farklılaşabileceğini belirtti.

Birçok Şirket Yatırım Yapıyor

Son dönemde birçok şirket Bitcoin’e yatırım yaptığını açıklaması ile birlikte gündem olmaya devam ediyor. Bildiğiniz üzere geçtiğimiz haftalarda Twitter CEO’su Jack Dorsey’nin şirketi Square de Bitcoin’e 50 Milyon $ yatırım yaptığını duyurmuştu. Diğer şirketlere de benzer bir adım atmasını öneren Square, şirketleri bitcoin yatırımına davet etmişti.

Diğer yandan MicroStrategy de 425 Milyon $’lık Bitcoin yatırımı ile adından fazlaca söz ettirmişti.

Bitcoin’i stabil bir değer koruma aracı olarak gördüğünü belirten Mode Global, risk/ödül denkleminde Bitcoin’i güvenli liman olarak gördüğünü de belirtmeyi unutmadı.

Yine de yapacakları yatırım ile ilgili miktarı paylaşmaktan kaçınan Mode Global Holdings, yüzde 10’luk nakit rezervinin ne kadarlık bir meblağaya denk geldiğini gizli tuttu.

Şirketlerin birbiri ardına Bitcoin’e yatırım yaptığını duyurması hakkında ne düşünüyorsunuz?

Diğer Bitcoin haberleri için: Bitcoin Haberleri

İlk 100 Kripto Para Birimi

Son Yazılar

Exit mobile version