Muhabbit

İngiltere Mahkemesi, Craig Wright’ın 7,6 milyon dolarlık varlığını dondurdu

Birleşik Krallık’ta bir yargıç, Craig Wright’ın 7,6 milyon dolar değerindeki mal varlığının ‘dünya çapında dondurulması emrini’ onayladı.

Mahkeme bu kararı, Wright’ın Satoshi Nakamoto olduğu iddialarına itiraz etmek için 8 milyon 471 bin dolarlık mahkeme masraflarını karşılamaya yardımcı olmak amacıyla, Crypto Open Patent Alliance (COPA) adına verdi.

Dondurma emri, Wright’ın varlıklarının bir kısmını Birleşik Krallık dışına taşımasının ardından geldi. Bir mahkeme belgesine göre, Wright’ın Nakamoto olmadığı sonucuna varan bir kararın ardından aldığı bu eylem, Londra merkezli şirketi RCJBR Holding’in hisselerini Singapurlu bir şirkete devretmesiyle gerçekleşti.

Yargıç James Mellor, Wright’ın duruşmadaki kaybının maliyetlerinden kaçınmak için önlemler aldığı yönünde ciddi endişelere yol açtığını belirtti. Mellor, COPA adına dünya çapında dondurma emrini onaylayarak, COPA’nın genel mahkeme masraflarının karşılanması için bu adımın atıldığını vurguladı.

Mahkeme, Craig Wright’ın Nakamoto olmadığına karar verdi

Craig Wright, Satoshi Nakamoto olduğu iddiasıyla bilinen Avustralyalı bir bilgisayar bilimcisidir. Ancak, COPA tarafından başlatılan davanın ardından yapılan değerlendirmeler, Wright’ın Nakamoto olmadığına dair ‘çok kuvvetli’ kanıtlar ortaya koymuştur.

Bitcoin ağıyla ilgili telif hakkı iddialarında bulunan Wright, Ocak 2021’de iki web sitesinden Bitcoin tanıtım belgesini kaldırmasını talep etmişti. COPA, Nakamoto olduğu ve dolayısıyla Bitcoin üzerinde telif hakkına sahip olduğu iddialarına karşı Nisan 2021’de Craig Wright’a dava açmıştı.

The Block‘un haberine göre; Mahkeme, Martti Malmi ve diğerleri gibi ilk Bitcoin geliştiricilerinin ifadelerini dinledikten sonra, Wright’ın Nakamoto olmadığını gösteren ‘çok kuvvetli’ kanıtlar olduğuna karar verdi.

Son Yazılar

Exit mobile version