İran’dan, Araç İthalatı İçin Kripto Para Hamlesi
İranlı teknoloji haber sitesi ArzDigital’de yayımlanan bir habere göre, Kish Serbest Bölge Örgütü CEO’su Gholam Hossein Mozaffari, İran hükumetine sundukları Kish Adası’nda yapılan araba ithalatlarının ücretini ödemek için Bitcoin gibi kripto paraların kullanma önerilerinin onaylanması konusunda umutlu olduklarını açıkladı.
Mozaffari yerel medya kuruluşlarına yaptığı açıklamada, otomobil ithalatı konusunun, içerdiği pahalı maliyetler nedeniyle “üzücü bir hikaye” olduğunu söyledi.
Kish Serbest Bölge Örgütü CEO’su konu ile ilgili şu açıklamalarda bulundu:
“Merkez Bankası ile bir anlaşmaya varılırsa, serbest bölgelerde üretilen, menşei ve miktarı bilinen dijital para birimi ile gerekli para birimini ile otomobil ithal etmek için gereken para birimini sağlayacağız”
Mozaffari önümüzdeki hafta Merkez Bankası başkanıyla bir görüşme gerçekleştireceğinden bahsetti. Yapılacak olan bu görüşmenin sonucunun verimli olmasını umduğunu söyledi. Kuruluş, merkez bankasının gerçekten teklife sıcak bakması durumunda, kripto işlemleri için bir çerçeve oluşturmak üzere özel sektördeki şirketlerle çalışmalar yapmaya başlayacak.
Mozaffari, şu anda Kish Adası’nda üretilen dijital para üretim sistemleri aracılığıyla dijital para tedarikinin de yapılacağına işaret ederek şunları söyledi:
“15 MW elektrik satın alınarak birçok kripto para üretimi yapılabilmektedir. Merkez bankası buna izin verirse, bu üç serbest bölge için dijital para ile araba ithal etmek mümkün olur ve araba ithalatındaki ödeme sorunu çözülebilir”
Tüm bu gelişmelerin sonunda konu ile son kararı İran Merkez Bankası verecek. Banka daha önce yaptığı açıklamada, ülkenin para birimi olan riyalin aşırı enflasyonu nedeniyle bu tür bir finansmanın mümkün olmayacağını söylemişti. Gözler şimdi Merkez Bankasının açıklayacağı yeni karara odaklanmış durumda.
Rekabet İçin Kripto Para Kullanımı
Ağustos ayında Core Scientific’te Blockchain İş Geliştirme Kıdemli Başkan Yardımcısı Taras Kulyk bir açıklama gerçekleştirdi. Yaptığı açıklamada, İran gibi hükumetlerin diğer ülkelere göre rekabet avantajı elde etmek için politikalarını madenciliğe daha uygun hale getirmeye çalıştıklarını söyledi. Ancak İran hükumeti bu konuda katı tutumunu sürdürmeye devam ediyor. Örneğin geçtiğimiz günlerde lisansı olmadan faaliyet gösteren kripto para madencilik şirketlerinin faaliyetine son vererek bu konudaki tavrını ortaya koymuş oldu.
Diğer Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri
Diğer Bitcoin Haberleri İçin : Bitcoin Haberleri