Muhabbit

ÖNE ÇIKAN

Japon Düzenleyiciler, Düzenlemelerin Daha Katı Olmasını İstiyor!

Japonya’nın finansal düzenleyicisi Finansal Hizmetler Ajansı (FSA) düzenlemeleri “katılaştırmak” istiyor!

Clock
Paylaş
Japon Düzenleyiciler, Düzenlemelerin Daha Katı Olmasını İstiyor!

Japonya’nın finansal düzenleyicisi Finansal Hizmetler Ajansı (FSA), Japon kripto para yatırımcılarına daha iyi bir koruma sağlamak adına kripto para birimlerine daha katı düzenlemeler getirilmesi konusunda müzakerelere başladı.

Geçtiğimiz Temmuz ayında Japonya Finansal Hizmetler Ajansı, hükümetin dijital ve merkeziyetsiz finansı denetlemesine yardımcı olmak için özel bir bölüm ve finansal uzmanlar paneli kurmuştu. Ajans, kripto para birimlerindeki değişimleri, merkez bankası dijital para birimi geliştirme konusundaki gelişmeleri bu şekilde takip edecek.

FSA 2022 yılının ortasına kadar kripto para düzenlemelerini değiştirmeyi ve uygulamaya koymayı planlıyor. Yürürlükteki düzenlemelerle ekosistem içerisindeki gelişmeleri sekteye uğratmadan ve inovasyona zarar vermeden kripto para piyasasına istikrarı getirmeyi planlıyor.

Japon Kripto Para Borsası Liquid Siber Saldırıya Uğradı!

Japonya merkezli, Japonya’nın en yüksek hacimli kripto para borsalarından Liquid geçtiğimiz günlerde siber saldırıya uğradı. Siber saldırının bilançosunun 90 milyon dolarlık kripto para olduğu bildirildi. Siber saldırgan henüz yakalanamadı.

Daha fazla bilgi için:

FSA Siber Saldırı Sonrası “Katı Düzenlemeler” İstedi!

Finansal Hizmetler Ajansı 2019 yılında, Japonya’daki kripto para borsalarını, kullanıcıların varlıklarını korumak için yeni özellikler uygulamak üzere etkin bir şekilde zorunlu bırakan benzer bir yasayı revize etmişti. Bu karar, Japonya merkezli bir kripto para borsası olan Bitpoint’in 32 milyon dolarlık bir siber saldırı yaşamasından sonra gelmişti.

Geçtiğimiz günlerde kripto para borsası Liquid’in yaşadığı siber saldırıdan sonra FSA yeni kararlar verme eğiliminde. FSA, ülkedeki operatörlerin Kara Para Aklamayı Önleme (AML) ve fiyat volatilitesi ile alakalı önlemleri yeteri kadar uygulamadığını düşündüğünü ifade etti.

Ağustos ayının başlarında FSA, 2022 yılına kadar, kripto para birimleriyle uğraşan tüm hizmet sağlayıcıların işlem verilerini paylaşmasını gerektirecek Mali Eylem Görev Gücü’nün (FATF) Travel Rule’unu kabul edeceğini duyurmuştu.

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Paylaş

İlgili Başlıklar

Bu sayfada yer alan ilgili başlıkların kısayol başlıklar ve ilgili sayfalar