Muhabbit

JPMorgan: Yüksek İşlem Ücretleri, NFT Pazarında Ethereum’un Gücünü Zayıflatıyor!

Kullanıcıların daha düşük işlem ücreti sunan ağlara geçmeye başladığı belirtiliyor.

Ethereum

Küresel yatırım bankası JPMorgan, yakın zaman önce yaptığı açıklamada Ethereum’un, NFT pazarında, rakipleri karşısında güç kaybettiğini belirtti.

“Görünüşe göre, yaşanan yoğunluk ve yüksek işlem ücretleri, NFT uygulamalarında diğer blok zincirlerin ön plana çıkmasına neden oluyor.”

Şirketin kıdemli analisti Nikolaos Panigirtzoglou, son dönemlerdeki işlem ücretlerine özellikle dikkat çekiyor. Ayrıca ağ üzerinde oluşan yoğunluğun NFT alanına zarar verdiği belirtiliyor. Bu nedenlerden dolayı da analistler, Ethereum’un NFT piyasasında, 2021’in başında %95 olan payının an itibarıyla %80’e düştüğünü belirtiyor.

İlginizi çekebilir: NFT Nedir?

Panigirtzoglou ayrıca, NFT uygulamalarını merkeziyetsiz finans (DeFi) uygulamalarıyla da karşılaştırarak şu ifadelere yer verdi:

“NFT uygulamaları üzerinde meydana gelen bu olumsuzluklar aynı zamanda DeFi uygulamalarında da yaşanmaya başladı. Bu da Ethereum’dan kaçışlara neden oluyor.”

Tüm bu gelişmelerin sonucunda Ethereum ağından kaçan kullanıcıların özellikle Solana ağını kullanmaya başladığı belirtildi. Bu durumun da Ethereum’un pazar payının düşmesi anlamına geldiği belirtiliyor.

İlginizi çekebilir: DeFi Nedir?

Ethereum Fiyatı Olumsuz Etkilenebilir

Analistler, trendin devam etmesi halinde Ethereum fiyatının da bu durumdan olumsuz olarak etkilenebileceğini belirtiyor. 

“NFT pazar payının kaybı 2022’de daha sürdürülebilir görünmeye başlarsa, bu Ethereum’un fiyatı için daha büyük bir sorun haline gelecektir.”

JPMorgan raporuna göre Solana, Avalanche, Wax veya Tezos gibi daha yeni blok zincirler çok daha düşük işlem ücretleri ile NFT geliştiricilerini çekiyor. Ancak JPMorgan analistleri bu yeni blok zincirler içinde başı Solana’nın çektiğini düşünüyor. Bu arada JPMorgan, Solana’da potansiyel gören tek büyük yatırım bankası değil. Bank of America da yakın zaman önce Solana’nın Ethereum’dan pazar payı alabileceğini ve dijital varlık ekosisteminin Visa’sı olabileceğini söyledi.

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version