Huobi Bitcoin Son Fiyatı
BTC $63999.42
-1.41%
Huobi Ethereum Son Fiyatı
ETH $3146.8
-1.17%
Huobi Avalanche Son Fiyatı
AVAX $34.89
-3.51%
BNB Token Son Fiyatı
BNB $602
-2.16%
Binance Kayıt Ol

Muhabbit

BITCOIN

Kabul Edilirse Çinliler Miras Olarak Bitcoin Bırakabilecek!

Çinliler kabul edilmesi hâlinde, yeni Miras Yasası ile yakında internet mülklerini ve Bitcoin dahil olmak üzere kripto para birimlerini miras olarak bırakabilecekler.

Clock
Paylaş
Kabul Edilirse Çinliler Miras Olarak Bitcoin Bırakabilecek!

Çinliler kabul edilmesi hâlinde, yeni Miras Yasası ile yakında internet mülklerini ve Bitcoin dahil olmak üzere kripto para birimlerini miras olarak bırakabilecekler.

Bitcoin Miras İle Devredilebilir Mi?

Birçok insanın merak ettiği soru; “Sahip olduğum Bitcoin, ben öldükten sonra çocuklarıma geçecek mi?”. Yasal düzenlemelerin yapıldığı ve Bitcoin’in daha doğrusu kripto paraların yasal olarak kabul edildiği ülkelerde bile tartışılan bir konu olmakta bu.

728×90 muhabbit - Kabul Edilirse Çinliler Miras Olarak Bitcoin Bırakabilecek!300x250 muhabbit - Kabul Edilirse Çinliler Miras Olarak Bitcoin Bırakabilecek!

Kripto paraları yasal olarak kabul eden ülkeler olsa dahi henüz oturmuş bir düzenleyici mekanizma mevcut olmadığı için Miras Hukuku konusunda sıkıntı yaşanmaktadır. Taşınır ve taşınmaz mülkler gibi Miras Hukuku’nda yer alması hâlinde başta Bitcoin olmak üzere kripto para birimlerinin mirasçılara devredilmesi mümkün olacaktır.

Tabii bunlar yasal olarak ülkelerce belirlenen kurallar. Bir de cüzdanınızın özel anahtarını yakınlarınızla paylaşmak var. Gerekli gördüğünüz durumlarda cüzdan bilgilerinizi yakınlarınızla paylaşmakta özgürsünüz. Ancak kripto paranız borsada ise işler biraz değişiyor. Kripto para borsaları hesabın sahibinin tek bir şahsa ait olduğunu söyleyebilir veyahut inisiyatif alıp hesabı mirasçılara devredebilir.

Çin bayrağı - Kabul Edilirse Çinliler Miras Olarak Bitcoin Bırakabilecek!

Yasa Geçerse Çinliler Edebilecek!

Geçtiğimiz günlerde Çin parlamentosu mülkiyet, evlilik ve miras gibi sivil hakların korunmasını içeren ilk medeni kanunun taslağını açıkladı. Şu an kullanılan Miras Hukuku 1985 yılında şekillenmişti. Konut gibi taşınamazların yanı sıra gelir, kültürel kalıntılar ve telif haklarını kapsıyordu. Ancak son yıllarda özellikle  ekonomik açıdan benzersiz bir yükseliş içerisinde olan Çin için yeterli bir hukuk kapsamı olmadığı düşünülüyordu.

Renmin Üniversitesi’nden Wang Yi, daha önceleri Çin’in Medeni Hukuk konusunda yetersiz olduğu savunanlardan sadece biri. Aynı üniversiteden Profesör Lixin Zhang bu konuda Çin Merkez Televizyonu (CCTV)’na bir demeç verdi. Demeçte Miras Hukuku’nun şu anki versiyonunun modern toplumun ihtiyaçlarını gidermekte eksik kaldığını ve yenilenmesinin elzem olduğundan bahsetti.

Bu yetersizliğin elzemliği hükümetin de radarına girmiş olmalı ki yeni bir Medeni Hukuk teması içerisinde Miras Kanunu çıkartılıyor. Kanuna göre bir insan öldüğü taktirde yakınlarına yani mirasçılarına dağıtılacak olan mal varlıklarının arasında internet mülkiyeti ve Bitcoin gibi dijital para birimleri de sayılacak.

Böyle bir gelişmenin, Çin’in dijital yuan planlarıyla birlikte gerçekleşmesi dijital yuan sahibi olmak isteyenleri heyecanlandırdı. Bununla birlikte kripto paraların bu şekilde mirasçılara devredilmesinden rahatsız olan bir kesim de mevcut.

Primitive Ventures’un kurucu ortağı Dovey Wan da bunlardan biri. Wan sosyal medya hesabından “Bitcoin’imi yasalarla değil özel anahtarımla korumayı tercih ederim…Hukukun sorunu yasalar değil yaptırımlar.” şeklinde bir paylaşım yaptı.

 

 

 

Paylaş

İlgili Başlıklar

Bu sayfada yer alan ilgili başlıkların kısayol başlıklar ve ilgili sayfalar