Muhabbit

Kanadalı TMX Group, Kripto Para Vadeli İşlemlerini Başlatmaya Hazırlanıyor!

Kanada’nın en büyük finansal hizmet şirketi olan TMX Group, ilk kripto para vadeli işlem ürününü piyasaya sürmek için çalışmalara başladı.

Kurumsal şirketlerin kripto paralara olan ilgisi dur durak bilmiyor. Kanada’nın ünlü TMX Group şirketi, kripto para vadeli işlemlerini bu yılın sonunda çıkaracakları tüm kamuoyuna duyurdu.

TMX Group CEO’su John McKenzie, Reuters medya kuruluşuna ise şu açıklamalarda bulundu:

Birçok kurumsal yatırımcı portföylerinde, ETF’lerden ziyade kripto varlıkları ellerinde bulundurmayı tercih ediyor. Kripto paralarda çok fazla fiyat dalgalanması söz konusu. Bu yüzden fiyat dalgalanmasından oluşan riski azaltmayı planlıyoruz.

John McKenzie

Kanada‘nın en büyük finansal hizmet şirketi olan TMX Group, ilk kripto para vadeli işlem ürününü piyasaya sürmek için çalışmalarına başladı.

Toronto Menkul Kıymetler Borsası’nda listelenmiş 17 kripto para borsa yatırım fonu (ETF) bulunan şirket, kripto para vadeli işlemlerini yıl sonunda Montreal Borsası‘nda piyasaya çıkarmayı hedefliyor.

Kurumsal Şirketlerin Kripto Paralara Olan İlgisi Artıyor!

Geçtiğimiz günlerde Kanada’nın ünlü muhasebe şirketlerinden KPMG, bünyesine Bitcoin ve Ethereum’u ekleyerek fiat varlıklarının bir bölümünü kripto para birimlerine dönüştürmüştü. Böylelikle KPMG şirketi de kripto para furyasına katılan kurumsal firmalar arasında yerini almıştı.

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla’nın da bilançosunda yaklaşık 2 milyar dolarlık Bitcoin tuttuğunu da hatırlatalım.

Bildiğiniz üzere merkez bankasının faiz oranlarını artıracağı söylentisi, birçok yatırımcıyı kripto para sektöründen uzaklaştırdı. Uzaklaşan yatırımcılarla birlikte son aylarda büyük bir düşüş yaşayan kripto paralar, Bitcoin’in 45.000 dolar seviyelerine gelmesiyle hareketlenmeye başladı. Hareketlenme sonucunda yatırımcılar, zararlarını büyük oranda kapamayı başardı.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version