Muhabbit

Kenya Merkez Bankası Başkanı: Mesele CBDC’yi İlk Yapmak Değil Doğru Şekilde Yapmaktır!

Kenya Merkez Bankası (CBK) Başkanı, sınır ötesi ödemeler için Merkez Bankası dijital para birimlerini (CBDC) araştırdığını söyledi.

Kenyalı Wallstreet’in yaptığı habere göre, sanal bir Afro-Asya Fintech festivalinde CBDC hakkında sözlerini esirgemeyen Kenya Merkez Bankası Başkanı Njoroge, CBDC’lerin sınır ötesi ödemeleri için iyi bir seçenek olduğunu savundu. Njoroge daha sonra sözlerine şöyle devam etti:

CBDC’nin faydalarını sınır ötesi ödemelerinde göreceğiz. Ancak, mesele ilk olmak değil. Mesele işi doğru yapmaktır!

Njoroge, bu sözleri Nijerya Merkez Bankası’nın (CBN) Afrika’da CBDC başlatan ilk ülke olmasından birkaç hafta sonra söylediği için dikkat çekti. Bu da Njoroge’nin Nijerya’yı CBDC konusunda eleştirdiğini gösterebilir. Nijerya CBDC’ni piyasaya sürdükten sonra, yaklaşık 500.000 CBDC cüzdanı indirildi ve 150.000 dolar değerinde e-naira üzerinden işlem yapıldı.

İlginizi Çekebilir: Yaklaşık 500.000 Nijeryalı CBDC Cüzdanını İndirdi!

Son olarak Kenya Merkez Bankası Başkanı, tek başına çalışmak yerine CBDC için diğer Merkez Bankaları ile iş birliği yapmayı tercih ettiğini öne sürdü.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version