Muhabbit

Kraken CEO’su: Binance’in Proof of Reserve Sistemi Açıklaması Çok Anlamsız!

Kraken CEO’sundan suçlayıcı açıklamalar geldi!

FTX’in çöküşü ve borsada kullanıcıların fonlarının kötüye kullanımı Proof of Reserve’nin (rezerv kanıtı) önemini ortaya koydu. Binance borsası CEO’su CZ, her borsanın Proof of Reserve’ni (PoR) açıklaması gerektiğini açıklamış ve kendi borsasının BTC rezervlerini açıklamıştı.

Ancak Binance’in açıklamasından kısa süre sonra Kraken CEO’su Jesse Powell, Binance’in paylaştığı bilgilerin anlamsız olduğunu açıkladı. Binance paylaştığı bilgilerde borsanın ve kullanıcıların tuttuğu BTC miktarlarını paylaşmıştı. Ancak Powell, Proof of Reserve‘in bu olmadığını açıkladı. Powell yaptığı açıklamada PoR denetiminin, müşteri yükümlülüklerinin toplamını, her hesabın toplamına dahil edildiğine dair kullanıcı tarafından doğrulanabilir şifreleme kanıtını ve emanetçinin cüzdanlar üzerindeki kontrolünü kanıtlayan imzaları içermesi gerektiğini belirtti.

Kraken’in rezerv kanıtı, şirketin yükümlülüklerine karşı varlıkların doğrulanmasına izin veriyor. Powell ayrıca, diğer borsaları negatif bakiyeli hesapları PoR denetimine dahil etmeye çağırdı.

CoinMarketCap’e de seslenen Powell, veri sağlayıcısı sitenin geçmişte müşteri bakiyelerinin ve cüzdan kontrolünün kriptografik kanıtından yoksun olduğu için eksik bir rezerv kanıtını paylaştığını vurguladı. Powell, rezervlerin sadece cüzdan listesi olmadığını ve eksi varlıklı yükümlülüklerin de olduğunu yineledi.

Binance, paylaştığı PoR denetiminde kullanıcıların “Merkle tree” kullanarak varlıklarını doğrulamasına izin verdi. Ancak Powell, bu sistemin eksi bakiyeli hesapları içermediği için başarısız olduğunu belirtti ve şu sözleri söyledi:

“Buradaki bütün mesele, bir borsanın sorumlu olduğu müşterilere borçlu olduğundan daha fazla kripto para olup olmadığını anlamaktır. Bir satır kimliğe bir bilgi koymak her şey olmadan değersizdir.”

İlginizi Çekebilir: Merkle Tree Nedir?

Binance CEO’sundan Powell’e yanıt geldi

Powell’in açıklamalarından sonra Binance CEO’su Changpeng ‘CZ’ Zhao, yaklaşan üçüncü taraf denetçileri tarafından rezerv kanıtlarının denetlenmesi planlarını açıklayarak Powell’in yanıldığını belirtti. CZ, attığı tweette rezerv kanıtında ilk defa eksi bakiye duyduğunu belirtirken, tüm sorulara ve denetimlere açık olduğunu belirtti.

Ancak bazı Twitter kullanıcıları CZ’nin attığı tweetin yoruma kapalı olmasından dolayı “soru sorulmaya açık” ifadesini iki yüzlülük olduğuna dikkat çekti.

Twitter’dan anlık ve hızlı haber akışı için: https://twitter.com/Muhabbitcom

Daha fazla Borsa Haberleri için: Borsa Haberleri

Daha fazla Blockchain haberi için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version