Muhabbit

MetaMask, Apple Pay ile Entegrasyon Gerçekleştirdi! Apple Kullanıcıları, Kripto Para İşlemlerini Yapabilir!

Popüler Ethereum kripto para cüzdanı MetaMask, Apple Pay ile bir entegrasyon gerçekleştirdi.

Apple Pay Metamask

Apple Pay Metamask

29 Mart 2022 tarihinde MetaMask, mobil sürümü 4.3.1 için birden fazla güncellemeyi Twitter üzerinden duyurdu. Yapılan güncellemeler arasında en önemlisinin Apple Pay entegrasyonunun gerçekleştirilmesi olduğunu söyleyebiliriz.

Metamask Twıtter

Kullanıcılar, cüzdana ETH gönderip çok fazla işlem ücreti ödemek yerine banka veya kredi kartlarıyla kripto para satın alabilir. Apple Pay kullanıcıları, Visa veya Mastercard’larını ve Wyre API’sini kullanarak cüzdanlarına günlük maksimum 400$ yatırabilirler.

Apple’ın kendi platformu doğrudan kripto para ödemelerini desteklemiyor. Bu yüzden kripto para ödemelerini destekleyen ve Apple Pay ile entegre olan Wyre ile işlemler gerçekleştirilebiliyor.

Kripto Paralar ve Kredi Kartları

MetaMask, kullanıcıların kredi veya banka kartlarıyla kripto para satın almalarını sağlamak için Transak ödeme platformuyla birlikte çalışır. Ancak, ödeme platformlarından herhangi birini kullanmak isteyen kullanıcıların KYC (know-you-customer) sürecini tamamlaması gerekmektedir.

Diğer önemli güncellemelerden birisi ise, bir kullanıcı blok zincirinde veya bir protokol üzerinde yapmak istediği işlemi, işlem ücreti ödemeden gerçekleştirebiliyor olmasıdır. İşlem ücretini, duruma bağlı olarak işlemin gerçekleştiği blok zinciri veya protokol tarafından karşılanıyor olacak.

15 Mart 2022 tarihinde MetaMask, aylık 30 milyon aktif kullanıcıya ulaştı. Cüzdanın arkasındaki firma ConsenSys, 450 milyon dolarlık bir fon toplama turu gerçekleştirdi.

16 Mart’ta ConsenSys CEO’su Joseph Lubin, MetaMask’ın kendi tokenını ve DAO’yu piyasaya süreceğini duyurdu. Token hakkında şimdilik çok az bilgi var. Ancak uzun zamandır MetaMask kullanan kullanıcılar, Uniswap’ınkine benzer bir airdrop almayı umuyor.

İlginizi Çekebilir: Metamask Cüzdanı Nasıl Oluşturulur?

Sahte Cüzdan Uygulamalarına Dikkat!

MetaMask kullanıcıları, bilgisayar korsanları ve dolandırıcılar için aynı zamanda bir hedef haline geliyor. Siber güvenlik firması ESET, kısa süre önce sahte cüzdan uygulamalarını tespit edilebilmesi için Android ve Apple mobil cihazlarına özel bir kılavuz paylaştı.

Yapılan araştırmalara göre, MetaMask, Coinbase ve Trust Wallet kullanıcılarını hedef alan dolandırıcılar, sahte cüzdan uygulamaları için Facebook’taki sosyal medya gruplarında paylaşım yapıyor.

Bazı sahte cüzdan uygulamaları Google Play Store’da listelendiği bile oldu. Ancak bu uygulamalar, Google tarafından kısa bir süre içinde kaldırıldı.

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version