OpenSea Nedir? Nasıl Kullanılır?

Blockchain 29/10/2021 21:30 Efe Özseyhan
OpenSea Nedir? Nasıl Kullanılır?

OpenSea, geçtiğimiz yıldan bu yana popülerleşen NFT’lerin satın alınmasına ve takasının yapılmasına olanak sağlayan bir NFT platformu olarak öne çıkıyor.

Merkeziyetsiz tanımıyla öne çıkan ilk NFT platformu olan OpenSea, 2018’de kuruldu. OpenSea’nin kurucuları Devin Finzer ve Alex Atallah, CryptoKitties’in başarısını gördükten sonra sektörün bir NFT platformuna ihtiyacı olduğunu düşündü.

O günden bu yana hem OpenSea, hem de NFT sektörü ciddi bir büyüme gördü. Mark Cuban, Snoop Dogg, The Weeknd gibi ünlü isimler sektöre ilgi göstermeye başladı. Hatta ünlü YouTuber Logan Paul, NFT lansmanı yaptı ve 3.5 milyon $’a satışa sundu.

NFT gibi güçlü bir sektörün oluşması, beraberinde bu NFT’lerin satılığa çıkarılabileceği platformları getirdi. OpenSea ise bu platformlara en güzel örnek olabilir.

OpenSea’yi ilk defa kullanıyorsanız, platform biraz karışık görünebilir.

İşlemlerin akıllı sözleşme ile yürütüldüğü platform, kullanıcılara yüksek güvenlikli bir ticaret deneyimi sunuyor.

Ayrıca OpenSea “Wyvern Protocol” isimli akıllı sözleşme paketiyle kullanıcıların işlemlerini güvenli ve hızlı bir biçimde yapmasına olanak tanır.

OpenSea gibi bir NFT platformuna giriş yapabilmek için öncelikle Metamask gibi bir kripto para cüzdanına ihtiyacınız var.

Bu cüzdanlar, blockchain ağı ile etkileşime geçer ve OpenSea üzerinde yaptığınız işlemleri saklamakla yükümlüdür. Yani OpenSea üzerinde yaptığınız alım ve satım, bu cüzdanınızda kredilendirilecektir.

OpenSea’ye Bağlanmak

Cüzdanınızı kurduktan sonra OpenSea’ye bağlanabilirsiniz. Bağlandıktan sonra OpenSea üzerinde, cüzdanınızda var olan varlıkları inceleyebilirsiniz. Fakat unutmadan söylemek gerekir ki OpenSea üzerinde işlem yapmak istiyorsanız, cüzdanınızda bir miktar ETH bulundurmanız şart.

ETH, gas ücretlerini ödemek için gereklidir ve OpenSea’de varsayılan kripto para birimidir.

OpenSea Platformuna Genel Bakış

OpenSea’de yer alan “Explore” sekmesi, satın almak istediğiniz ögeler için biçilmiş kaftandır. Burada istediğiniz NFT ürününü aratabilir ve alternatiflerine ulaşabilirsiniz.

opensea 1200x597 - OpenSea Nedir? Nasıl Kullanılır?

En popüler ve trend olan NFT’ler, varsayılan arama sonuçlarının en üst noktasında yer alır. Tabii filtreler ile arama yaptığınız öge sonuçlarını daraltabilirsiniz.

Durum Çubukları

OpenSea’de kenar çubuğunun üst kısmında bulunan altı farklı durum çubuğu yer almaktadır.

  1. Satılık: OpenSea, satılık olmayan ürünleri de gösterir. Bu sebeple alıcı konumundaysanız, yalnızca satılık ürünleri görüntülemek için bu özelliği kullanabilirsiniz.
  2. Teklif Var: Bu seçeneğe tıkladığınızda, arama sonuçları teklif almış ögelerle sınırlanacaktır.
  3. Açık artırmalar: Bu seçeneği işaretlerseniz, açık artırma ile satışa sunulan ögeleri görebilirsiniz.
  4. Yeni: Bu seçenek, yeni satışa çıkmış olan NFT’leri gösterir
opensea 2 616x600 - OpenSea Nedir? Nasıl Kullanılır?

OpenSea’de NFT Satın Almak

OpenSea platformunda bir şey satın almadan önce Ethereum’larınızı Wrapped Ethereum’a dönüştürmeniz gerekecektir. Bu işlemi gerçekleştirmek için OpenSea’yi kullanabilirsiniz.

ETH’lerinizi wETH’ye çevirdikten sonra, NFT’ler için teklif verebilirsiniz. NFT’leri satın aldıktan sonra OpenSea, işlemi sizin için devralacak ve akıllı sözleşmeler ile işlemi bitirecek.

opensea 3 1200x469 - OpenSea Nedir? Nasıl Kullanılır?
OpenSea’de satılan en pahalı NFT’lerden biri

OpenSea Paketleri

NFT platformundaki çoğu alıcı ve satıcı, tek ürünler ile ilgileniyor. Ancak satıcılar, listeleme yaparken ancak 30 adede kadar ögeyi listeleyebilir. Bu sınır Ethereum ağının ölçeklenebilirliği ile ilgilidir.

Paketler, satıcılar için iyi bir gelir elde etme yolu olarak öne çıkmaya başladı ve bu tür satışlar giderek popülerleşiyor.

Platform Ücretleri Ve Para Birimleri

OpenSea, NFT alanındaki en düşük platform ücretlerine sahip olmak ile övünüyor. Platform, satıştan elde edilen kazancın %2.5’unu komisyon olarak alıyor. Bu ücret, diğer platformlarda %7.5’a kadar çıkabiliyor.

Ayrıca diğer platformlarda NFT’leriniz varsa, cüzdanınızda bulunduğu sürece bu NFT’leri, OpenSea’de listeleyebilirsiniz.

Bu arada hâla NFT’ler hakkında bilgi sahibi değilseniz, sizi şöyle alalım:

İlginizi çekebilir: NFT Nedir?

Bununla birlikte OpenSea platformunda 200‘den fazla ödeme seçeneği mevcut. NFT’nizi satarken alacağınız para birimini değiştirebilirsiniz.

OpenSea ekibi, kullanıcıların güvenliğini sağlamak adına çok çalıştığını belirtiyor. Olumlu satıcılar, tıpkı Twitter ve Instagram’daki gibi onaylanmış kullanıcı etiketini alabilir. Bunun yanı sıra kullanıcılar sahte ya da uygunsuz gördükleri NFT’leri raporlayabilir.

Daha fazla NFT Haberleri için: NFT haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

SON HABERLER
TÜMÜNÜ GÖR TÜMÜNÜ GÖR
Avalanche’ın Yapay Zeka Hamlesi! InfraBuidl() Programı ile Blockchain Geleceği
Avalanche, blockchain dünyasında önemli bir rol oynamaya devam ederken, şimdi de yapay zeka (AI) teknolojisini ekosistemine entegre etmek için büyük bir adım atıyor. InfraBuidl() programının ikinci aşamasında yapay zeka kullanımına odaklanarak, blockchain ve AI teknolojilerinin birleşiminden doğan yeni fırsatlar yaratmayı hedefliyor. Bu program Avalanche topluluğundan seçilen uzmanlar tarafından denetleniyor. Ve AI odaklı projelere hibe desteği […]
12 dakika önce Avalanche
Unichain’in Ana Ağı 2025’te Faaliyete Girecek! DeFi’de Yeni Bir Dönem Başlıyor
Uniswap tarafından geliştirilen Unichain, 2025’in başlarında, Ethereum’un Optimism (OP) Stack’i üzerinde inşa edilen yeni bir Layer 2 çözümü olarak ana ağ (mainnet) lansmanını yapmayı planlıyor. Bu ağ Ethereum’un sınırlamalarını aşarak merkeziyetsiz finans (DeFi) uygulamaları için daha hızlı ve güvenli bir platform sunmayı hedefliyor. Unichain, halihazırda Ethereum‘un Sepolia test ağı üzerinde başarılı bir test süreci yürütüyor. […]
3 saat önce DEFI
CoinDesk’in ana şirketi Bullish, Üst Düzey Çalışanları İşten Çıkardı!
CoinDesk’in ana şirketi Bullish, başta Genel Yayın Yönetmeni Kevin Reynolds olmak üzere üç üst düzey editoryal çalışanını işten çıkardı. Diğer isimler arasında Genel Yayın Yönetmen Yardımcıları Nick Baker ve Marc Hochstein var. Editoryal Bağımsızlık Tehlikede Mi? CoinDesk çalışanları tarafından Bullish CEO’su Tom Farley ve CoinDesk CEO’su Sara Stratoberdha’ya gönderilen bir belgede, Bullish’in editoryal kararlar üzerindeki […]
3 gün önce Blockchain
Metaplanet, Japonya’dan Bitcoin Alımlarını Hızlandırmak İçin 61 Milyon Dolar Sermaye Topladı
Japon yatırım şirketi Metaplanet Inc. Bitcoin alımlarını hızlandırmak amacıyla bu hafta gerçekleştirdiği iki tahvil ihracıyla toplamda 9.5 milyar yen (60.6 milyon dolar) topladı. Tokyo Borsası’nda işlem gören firma, 5 milyar yen (31.9 milyon dolar) tutarında beşinci sıradaki sıradan tahvilini ihraç etti. Bunlara ek olarak ise salı günü 4.5 milyar yen (28.7 milyon dolar) tutarında başka […]
3 gün önce Bitcoin
El Salvador, IMF ile Anlaşma Sağladı: 1,4 Milyar Dolarlık Kredi Paketi
El Salvador, Uluslararası Para Fonu (IMF) ile 1,4 milyar dolarlık bir kredi paketi karşılığında ülke içindeki Bitcoin ile ilgili faaliyetleri sınırlama konusunda anlaşmaya vardı. Bu anlaşma, ülkenin ekonomik reformları ve ödeme dengesi ihtiyaçlarını desteklemeyi amaçlıyor. 1,4 Milyar Dolarlık Kredi Paketi ve Şartları IMF’in 40 ay boyunca devam etmesi beklenen Genişletilmiş Fon Tesis Programı kapsamında, El […]
4 gün önce Bitcoin
Fed Başkanı Powell: “Bitcoin tutmamıza izin verilmiyor.”
ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, Başkan Trump’ın stratejik Bitcoin rezervi planına ilişkin olarak, Fede’in Bitcoin tutmasına izin verilmediğini ve bu konuda yasa değişikliği arayışında olmadıklarını belirtti. “Bitcoin Sahibi Olamayız” Çarşamba günü düzenlenen bir basın toplantısında, Axios’tan bir gazetecinin ABD hükümetinin Bitcoin rezervi oluşturması konusundaki görüşünü sorması üzerine Powell, şu yanıtı verdi: “Bitcoin tutmamıza […]
4 gün önce Bitcoin