OpenSea Nedir? Nasıl Kullanılır?

Blockchain 29/10/2021 21:30 Efe Özseyhan
OpenSea Nedir? Nasıl Kullanılır?

OpenSea, geçtiğimiz yıldan bu yana popülerleşen NFT’lerin satın alınmasına ve takasının yapılmasına olanak sağlayan bir NFT platformu olarak öne çıkıyor.

Merkeziyetsiz tanımıyla öne çıkan ilk NFT platformu olan OpenSea, 2018’de kuruldu. OpenSea’nin kurucuları Devin Finzer ve Alex Atallah, CryptoKitties’in başarısını gördükten sonra sektörün bir NFT platformuna ihtiyacı olduğunu düşündü.

O günden bu yana hem OpenSea, hem de NFT sektörü ciddi bir büyüme gördü. Mark Cuban, Snoop Dogg, The Weeknd gibi ünlü isimler sektöre ilgi göstermeye başladı. Hatta ünlü YouTuber Logan Paul, NFT lansmanı yaptı ve 3.5 milyon $’a satışa sundu.

NFT gibi güçlü bir sektörün oluşması, beraberinde bu NFT’lerin satılığa çıkarılabileceği platformları getirdi. OpenSea ise bu platformlara en güzel örnek olabilir.

OpenSea’yi ilk defa kullanıyorsanız, platform biraz karışık görünebilir.

İşlemlerin akıllı sözleşme ile yürütüldüğü platform, kullanıcılara yüksek güvenlikli bir ticaret deneyimi sunuyor.

Ayrıca OpenSea “Wyvern Protocol” isimli akıllı sözleşme paketiyle kullanıcıların işlemlerini güvenli ve hızlı bir biçimde yapmasına olanak tanır.

OpenSea gibi bir NFT platformuna giriş yapabilmek için öncelikle Metamask gibi bir kripto para cüzdanına ihtiyacınız var.

Bu cüzdanlar, blockchain ağı ile etkileşime geçer ve OpenSea üzerinde yaptığınız işlemleri saklamakla yükümlüdür. Yani OpenSea üzerinde yaptığınız alım ve satım, bu cüzdanınızda kredilendirilecektir.

OpenSea’ye Bağlanmak

Cüzdanınızı kurduktan sonra OpenSea’ye bağlanabilirsiniz. Bağlandıktan sonra OpenSea üzerinde, cüzdanınızda var olan varlıkları inceleyebilirsiniz. Fakat unutmadan söylemek gerekir ki OpenSea üzerinde işlem yapmak istiyorsanız, cüzdanınızda bir miktar ETH bulundurmanız şart.

ETH, gas ücretlerini ödemek için gereklidir ve OpenSea’de varsayılan kripto para birimidir.

OpenSea Platformuna Genel Bakış

OpenSea’de yer alan “Explore” sekmesi, satın almak istediğiniz ögeler için biçilmiş kaftandır. Burada istediğiniz NFT ürününü aratabilir ve alternatiflerine ulaşabilirsiniz.

opensea 1200x597 - OpenSea Nedir? Nasıl Kullanılır?

En popüler ve trend olan NFT’ler, varsayılan arama sonuçlarının en üst noktasında yer alır. Tabii filtreler ile arama yaptığınız öge sonuçlarını daraltabilirsiniz.

Durum Çubukları

OpenSea’de kenar çubuğunun üst kısmında bulunan altı farklı durum çubuğu yer almaktadır.

  1. Satılık: OpenSea, satılık olmayan ürünleri de gösterir. Bu sebeple alıcı konumundaysanız, yalnızca satılık ürünleri görüntülemek için bu özelliği kullanabilirsiniz.
  2. Teklif Var: Bu seçeneğe tıkladığınızda, arama sonuçları teklif almış ögelerle sınırlanacaktır.
  3. Açık artırmalar: Bu seçeneği işaretlerseniz, açık artırma ile satışa sunulan ögeleri görebilirsiniz.
  4. Yeni: Bu seçenek, yeni satışa çıkmış olan NFT’leri gösterir
opensea 2 616x600 - OpenSea Nedir? Nasıl Kullanılır?

OpenSea’de NFT Satın Almak

OpenSea platformunda bir şey satın almadan önce Ethereum’larınızı Wrapped Ethereum’a dönüştürmeniz gerekecektir. Bu işlemi gerçekleştirmek için OpenSea’yi kullanabilirsiniz.

ETH’lerinizi wETH’ye çevirdikten sonra, NFT’ler için teklif verebilirsiniz. NFT’leri satın aldıktan sonra OpenSea, işlemi sizin için devralacak ve akıllı sözleşmeler ile işlemi bitirecek.

opensea 3 1200x469 - OpenSea Nedir? Nasıl Kullanılır?
OpenSea’de satılan en pahalı NFT’lerden biri

OpenSea Paketleri

NFT platformundaki çoğu alıcı ve satıcı, tek ürünler ile ilgileniyor. Ancak satıcılar, listeleme yaparken ancak 30 adede kadar ögeyi listeleyebilir. Bu sınır Ethereum ağının ölçeklenebilirliği ile ilgilidir.

Paketler, satıcılar için iyi bir gelir elde etme yolu olarak öne çıkmaya başladı ve bu tür satışlar giderek popülerleşiyor.

Platform Ücretleri Ve Para Birimleri

OpenSea, NFT alanındaki en düşük platform ücretlerine sahip olmak ile övünüyor. Platform, satıştan elde edilen kazancın %2.5’unu komisyon olarak alıyor. Bu ücret, diğer platformlarda %7.5’a kadar çıkabiliyor.

Ayrıca diğer platformlarda NFT’leriniz varsa, cüzdanınızda bulunduğu sürece bu NFT’leri, OpenSea’de listeleyebilirsiniz.

Bu arada hâla NFT’ler hakkında bilgi sahibi değilseniz, sizi şöyle alalım:

İlginizi çekebilir: NFT Nedir?

Bununla birlikte OpenSea platformunda 200‘den fazla ödeme seçeneği mevcut. NFT’nizi satarken alacağınız para birimini değiştirebilirsiniz.

OpenSea ekibi, kullanıcıların güvenliğini sağlamak adına çok çalıştığını belirtiyor. Olumlu satıcılar, tıpkı Twitter ve Instagram’daki gibi onaylanmış kullanıcı etiketini alabilir. Bunun yanı sıra kullanıcılar sahte ya da uygunsuz gördükleri NFT’leri raporlayabilir.

Daha fazla NFT Haberleri için: NFT haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

SON HABERLER
TÜMÜNÜ GÖR TÜMÜNÜ GÖR
Cardano (ADA) 2,5 Yılın Zirvesine Ulaştı
Kripto para piyasasında heyecan devam ederken, Cardano’nun yerel tokeni ADA dikkatleri üzerine çekiyor. ADA son 24 saatte %10 artışla 90 cent seviyesine çıkarak Mayıs 2022’den bu yana en yüksek değerine ulaştı. Haftalık %22 aylık %152 kazanç sağlayan ADA’nın piyasa değeri 30,85 milyar dolara yükseldi. Bu yükseliş, ADA’yı dünyanın en büyük 10. kripto varlığı konumuna taşıdı. […]
23 saat önce Altcoin
Bitcoin ETF’leri 30 Milyar Dolar Eşiğini Aştı! Kripto Para Piyasasında Yeni Bir Dönem Başlıyor
ABD’deki spot Bitcoin ETF’leri, toplam net girişlerini 30 milyar dolara çıkararak büyük bir başarıya imza attı. Bu Bitcoin ETF’lerinin yatırımcılar tarafından giderek daha fazla tercih edildiğini gösteriyor. Spot Bitcoin ETF’leri yatırımcılara Bitcoin’e doğrudan sahip olmadan, daha güvenli bir şekilde Bitcoin yatırımı yapma imkanı tanıyor. Özellikle BlackRock’un IBIT fonu 608 milyon dolarlık girişle lider konumda bulunuyor. […]
23 saat önce Bitcoin
Vitalik Buterin’in ANON Alımı, Token Fiyatını yüzde 350 Artırdı!
Ethereum’un kurucu ortaklarından Vitalik Buterin’in cüzdanında yaptığı bir işlem, ANON token fiyatında büyük bir yükselişe neden oldu. On-chain verilere göre, Buterin Çarşamba akşamı 0.082 ETH karşılığında 30,303 ANON token satın aldı. Bu işlem ANON’un piyasa değerini 36 milyon doların üzerine taşıdı ve token fiyatı bir noktada %350 artış gösterdi. ANON Token Nedir? ANON (Super Anon), […]
2 gün önce Altcoin
Sui Network’te Kesinti! Yeni Bloklar Üretilemiyor
Mysten Labs tarafından geliştirilen bir Layer 1 blockchain ağı olan Sui Network, son iki saattir ana ağında yeni blok üretmediği için etkin bir şekilde durmuş durumda. Sui Network’ün sayfası ise bir kesinti yaşandığını ve doğrulayıcıların çevrimdışı olduğunu doğruladı. Sui Ağı Blockchain ağları bu tür kesintiler sırasında genellikle işlem hatalarına ve ağda çalışan merkeziyetsiz uygulamalara (dApps) […]
2 gün önce Altcoin
CME’deki Bitcoin Vadeli İşlemleri Açık Pozisyonu İlk Kez 215.000 BTC’yi Geçti!
Bitcoin, Donald Trump’ın ABD başkanlık seçimlerini kazanmasının ardından 30.000 dolar artarak 100.000 dolara yaklaşan fiyatıyla dikkat çekiyor. Bitcoin’in piyasa değeri ise 2 trilyon dolara ulaşmak üzere. Bu tarihi seviyeye ulaşması için 101.000 dolara ihtiyaç duyuyor. Bu yükselişle birlikte Bitcoin’in CME (Chicago Mercantile Exchange) üzerindeki vadeli işlem açık faizi de rekor seviyelere çıktı. 218.000 BTC’ye (21.3 […]
2 gün önce Bitcoin
Güney Kore, Upbit Hack’inin Kuzey Kore Tarafından Gerçekleştirildiğini Doğruladı
Güney Kore, Kuzey Kore’nin 2019’daki 50 milyon dolarlık Upbit hack’inin sorumlusu olduğunu doğruladı. Güney Koreli yetkililer, hack’in Lazarus ve Andariel adlı Kuzey Koreli hacker grupları tarafından gerçekleştirildiğini açıkladı. 2019’daki saldırıda çalınan 342.000 Ether (ETH), o dönemde yaklaşık 50 milyon dolar değerindeydi. Ancak Ether’in son dönemdeki değer artışıyla birlikte çalınan miktar şu an 1 milyar doları […]
2 gün önce Blockchain