Muhabbit

Özbekistan’dan Lisanssız Kripto Para Borsalarına Erişim Engeli!

Kripto paralara ılıman tavrıyla tanıdığımız Özbekistan’dan beklenmedik bir hamle geldi.

Kripto paralara ılıman tavrıyla tanıdığımız Özbekistan’dan beklenmedik bir hamle geldi. Özbekistan hükümeti 10 Ağustos 2022 Çarşamba günü yapmış olduğu açıklamasında, lisanssız kripto para borsalarının faaliyetleri nedeniyle birçok yabancı kripto para borsasına erişim engeli getirdiğini duyurdu.

Lisans Alan Kripto Para Borsaları Özbekistan’da Hizmet Vermeye Devam Edebilecek!

Özbekistan hükümeti konuyla ilişkili olarak, lisanssız kripto para borsalarının lisans alma süreçlerini tamamlayıp gerekli sunucuları Özbekistan’a getirdikleri taktirde borsaların önünde herhangi bir engel olmayacağının da altını çizdi ve ekledi:

“Kripto varlıklarla yapılan işlemlerin hiçbir yasal sorumluluğu yoktur. İşlemlerin yasallığını garanti edemeyecekleri gibi Özbekistan Cumhuriyeti vatandaşlarının kişisel verilerinin saklanması ve korunmasını da garanti edemezler.”

Özbek kripto para yatırımcılarının en çok kullandığı borsaların başında ise Binance, FTX ve Huobi gibi kripto para borsaları yer alıyor.

İlginizi Çekebilir: Özbekistan, Lisanssız Kripto Para Borsalarına Savaş Açtı!

Özbekistan, Güneş Enerjisi Kullanılarak Yapılan Kripto Para Madenciliğine İzin Vermişti!

İlginizi çekebilir: Güneş Enerjisi Kullanılarak Yapılan Kripto Para Madenciliği, Özbekistan’da Yasal Hâle Geliyor!

Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz aylarda Özbekistan, ülkedeki mevcut kripto para şirketlerinin güneş enerjisini kullanarak kripto para madenciliği yapmasına izin verdiğini kamuoyuna duyurmuştu. Ayrıca yerli ve yabancı şirketlerin tüm kripto para işlemlerini gelir vergisinden muaf tutacağı da kamuoyuna yansıyan bilgiler arasındaydı. Güneş enerjisi kullanarak madencilik yapmak isteyen madencilerden ise herhangi bir lisans şartı istenmemişti. Sadece, şirketin yeni kurulan ”Özbek Perspektif Projeleri Ulusal Ajansı” tarafından kabul görmüş olması yeterli görülmüştü.

Daha fazla Borsa Haberleri için: Borsa Haberleri

Daha fazla Blockchain haberi için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version