Muhabbit

Ripple’ın Ödeme Ağı ODL XRP’ye Fark Attı!

Raporda Ripple’ın ödeme ağı olan On Demand Liquidty’nin, (ODL) XRP’den daha popüler olduğu ortaya çıkmış durumda.

xrp

Ripple tarafından yayınlanan 2020 1’inci çeyrek raporunda sonuçlar XRP için iyi gözükmüyor.

Raporda Ripple’ın ödeme ağı olan On Demand Liquidty’nin (ODL) XRP’den daha popüler olduğu ortaya çıkmış durumda.

Yüzde 294 Artış

Raporda On Demand Liquidity’nin işlem hacimini neredeyse 3’e katladığı belirtilmekte. Son dönemde birçok aracı ödeme kurumunun sınır ötesi ödemeleri için Ripple ile On  Demand Liquidty ağını kullanmak konusunda anlaştıklarını blidirmiştik. Ağa katılan son ödeme şirketi ise Azimo’ydu.

On Demand Liquidty Nasıl Çalışıyor?

On Demand Liquidty Ripple’ın kurumlara sunduğu çözümlerden biri olarak öne çıkmakta. Peki On Demand Liquidty nasıl çalışıyor?

Yukarıda görebileceğiniz gibi transfer edilmek istenen miktar önce bir kripto para borsasında XRP’ye dönüştürülüyor. Sınır ötesi transfer XRP ile gerçekleştirildikten sonra XRP hedef ülkede istenen para birimine yine bir kripto para borsasında dönüştürülüyor. Bu sayede x ülkesinden y ülkesine para hızlı bir şekilde transfer edilmiş oluyor.

ODL transferlerinin aslında XRP ile gerçekleşmesi sebebiyle Ripple yetkilileri ODL ağındaki talep artışını XRP için olumlu gördüklerini belirtmekteler.

Ortaklarımız On Demand Liquidty üzerinde XRP’nin ne kadar verimli çalıştığını görüyorlar.

On Demand Liquidty Nasıl Popüler Oldu

ODL ağının popüler olmasının ardında ise geçtiğimiz aylarda sıkça duyurduğumuz yeni ortaklıklar yatıyor. Birçok ülkede bulunan aracı ödeme kuruluşları cross-border (sınır ötesi) ödemelerdeki maliyetleri azaltmak ve çok daha hızlı hizmet sağlayabilmek amacıyla Ripple ağını kullancağını açıklamıştı. Bunlardan bir tanesi yukarıda da bahsettiğimiz Azimo. İngiltere merkezli şirket Filipinler, Tayland ile İngiltere arasındaki ödemelerini aktif olarak ODL ağı ile gerçekleştirmekte.

Benzer şekilde Güney Kore merkezli Coinone da sınır ötesi ödemeleri için aktif olarak ODL ağını kullanmakta.

XRP Yatırımcıları İçin İyi Haber

Diğer bir iyi haber ise toplu XRP satışlarında yaşanan düşüş ile geldi. 2019’un 4’üncü çeyreğinde toplamda 13.08 milyon $ değerinde XRP satışı gerçekleştiren şirket, 2020’nin ilk çeyreğinde sadece 1.75 milyon $’lık satış gerçekleştirmiş durumda.

Bildiğiniz üzere Ripple, toplu XRP satışları sebebiyle sürekli eleştiriliyor ve topa tutuluyordu. Bu satışların XRP yatırımcılarına zarar verdiği belirtilirken, satışlarda yaşanan düşüş XRP yatırımcıları için iyi haber olabilir.

 

Son Yazılar

Exit mobile version