Muhabbit

Stable Act’e İlk Tepki Stellar’dan Geldi!

Stellar, Stable Act’in sektörün gelişimine engel olacağını düşünüyor.

stellar

Stellar Vakfı, yayınladığı blog yazısı ile birlikte yeni ortaya çıkan düzenleme adımları ile ilgili görüşlerini dile getirdi.

Stellar, Stable Act’in sektörün gelişimine engel olacağını düşünüyor.

Blockchain teknolojisinin finansal hizmetler başta olmak üzere, birçok sektörde büyük bir gelişme ve ivmelenmeye sebep olacağını belirten Stellar, yeni teknolojinin geçmişte kalan düzenleyici yapılara dahil edilmeye çalışılmasının doğru olmayacağını savunuyor.

Bu noktada “Stable Act”ın yeni ödeme sistemlerinin ve inovasyonun önünü tıkayabileceğini düşünüyor.

Düzenlemenini bankalara ve diğer finansal kuruluşlara büyük bir güç ve avantaj sağlayacağını belirten Stellar Vakfı, bu durumun rekabeti azaltacağını ve sonuçta müşteriler ve kullanıcılar için daha az seçenek ve opsiyon kalacağını açıkladı. Bu durumun ise inovasyon ve yeniliğin ödününe geçeceği özellikle vurguluyor.

Düzenlemeleri Özel Sektör ve Devlet Birlikte Oluşturmalı

Stable Act ve benzeri düzenlemelerin taslaklarını devlet kurumları ve özel sektörün birlikte hazırlaması gerektiğini savunan Stellar Vakfı, düzenleyici yapıların ortaklaşa bir çalışma ile birlikte ortaya konması gerektiğini savunuyor.

Gelecek aylarda Stable Act yaratıcıları ile birlikte konu üzerinde çalışmaktan mutlu olacaklarını belirten ekip, ortak çözümler ile birlikte inovasyon ve gelişimin önünün kapanmayacağına inanıyor. Bu sayede blockchain endüstrisinin potansiyelinin daha da ortaya çıkacağının altı çizilirken, daha fazla girişimci ile birlikte başarılı projelerin ve çözümlerin sayısının artacağı belirtiliyor.

Stable Act ile ilgili detayları Squanch anlatımı ile aşağıdaki videoda bulabilirsiniz.

Stablecoin haberleri için: Stablecoin Haberleri

Borsa haberleri için: Borsa Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version