Muhabbit

Turizm Sektöründe Blockchain Etkisi Dubai’de Tartışıldı

Dubai’de gerçekleşen Global Turizm Forumu “seyahat için blockchain” temasıyla dikkat çekti.

global tourism forum blockchain

global tourism forum blockchain

Mart 2022’nin son günlerinde Dubai’de gerçekleşen Global Turizm Forumu “seyahat için blockchain” temasıyla dikkat çekti.

Siyasi liderlerin yanı sıra özel sektörün dikkat çeken isimlerinin de yer aldığı foruma Avrupa Parlamentosu ve UNESCO’dan temsilciler, pek çok ülkeden bakanlar ile teknoloji ve turizm sektöründen figürler katıldı.

10.000’den fazla komite ve topluluk üyesinin de çevrim içi katılım sağladığı etkinlikte, blockchain teknolojisinin turizm sektörüne sağlayabileceği fırsatlar tartışıldı. Etkinlik Rixos Premium Otel’de gerçekleşti.

Forumun katılımcılarından olan Fransa’nın eski Cumhurbaşkanı François Hollande blockchain teknolojisinin turizme etkisine dair düşüncelerini şu sözlerle açıkladı:

“Bence bu sistem dünya genelinde gelişmeye devam edecek ve bu konuda en ileri düzeydeki ülkeler kripto para kullanımına müsaade eden ülkeler olacak. Şu anda blockchain teknolojisi müşterilere büyük avantaj sağlıyor çünkü kripto paraları ulaşım, kalacak yer, yeme-içme gibi tüm satın alım ve hizmetlerde kullanabiliyorlar.”

Hollande’a göre blockchain teknolojisindeki gelişmeler ve bu gelişmelerin turizm sektörüne potansiyel katkıları oldukça önemli. Nitekim Hollande, blockchain ve dijital para birimleri tarafından sağlanan isabetli veriler hükümetlerin ve özel sektörüm turizm yatırım planlarını ve hizmetlerini etkili bir şekilde şekillendirmelerine katkı sağlayabileceğini düşünüyor.

“Bunun sağlanmasından devlet başkanları ve hükümetler sorumlu. Mobilizasyonun sağlanması için tüm ön koşulları oluşturmalı, güvenlik konusunda katı olmalılar. Aynı zamanda ticari garanti de sunabilmeliler ki blockchain tam da bu noktada uygun işlem ücretleriyle daha güvenli ticaret imkanı sağlıyor.”

Blockchain

Panelde Blockchain Teknolojisinin Kripto Paralardan İbaret Olmadığının Altı Çizildi

SmartLedger COO’su Meike Krautscheid da blockchain sektörünün ödemeler ve FinTech’ten ibaret olmadığının altını çizdi.

“Ancak blockchain kripto paralardan ibaret değil. Tabii ki tıpkı diğer sektörlerde olduğu gibi turizmde de herhangi bir ticari işlemi dünyanın öbür ucuna oldukça cüzi işlem ücretleri karşılığında iletebilmek başlı başına büyük bir yenilik.”

Krautscheid blockchain teknolojisinin turizm sektörü üzerinde en nihayetinde daha etkili ve güvenli bir seyahat imkanı sağlayan yapıcı etkileri olacağının da altını çizdi. COO aynı zamanda NFT biletlerinin sektörde kullanım potansiyelinden ve metaverse’ün yeni, pandemiye dayanıklı bir turizm ekosistemi oluşturma ihtimalinden de bahsetti.

İlginizi çekebilir: Blockchain Nedir?

“Metaverse’ün blockchain teknolojisiyle birleştirildiğini düşünün. Tüm şehri en ince ayrıntısına kadar tarayarak metaverse üzerinde dijital, gerçek tur imkanları oluşturabilir, bir otel ya da yatı kiralamadan önce metaverse üzerinde buraları ziyaret etme fırsatları sağlayabiliriz.”

Krautscheid’e göre blockchain’in sağlayacağı imkanların turizm sektöründe henüz geniş çaplı ilgi ve kabul görmemesinin sebebi ise konunun yeterince bilinmemesi.

“Pek çok sektör blockchain teknolojisine dair pek bir şey bilmiyor bu nedenle bu konuda eğitim sağlamalı, blockchain’e dair teknolojinin kripto para dışında kalan yönlerinin de tanıtımını yapmalıyız.”

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version