Muhabbit

VaultAge Solutions İflas Bayrağını Çekti!

VaultAge firması ile dolandırıcılık girişiminde bulunan Willie Breedt mahkeme tarafından iflasa zorlandı.

VaultAge Solutions işletmesi ile yaklaşık 2.000 yatırımcıdan 16.3 milyon dolar gibi bir meblağ çalmak ile suçlanan Güney Afrika vatandaşı Willie Breedt’in yerel mahkeme tarafından iflasa zorlandığı bildirildi.

News24’ten gelen bir rapora göre, haciz emri 3 Temmuz tarihinde VaultAge’in en büyük yatırımcısı olan Simon Dix tarafından geldi. Simon Dix, Breedt’e yaklaşık olarak yarım milyon dolar yatırım yapmış.

2018’de kurulan VaultAge Solutions, kripto madenciliği ve ticareti yoluyla müşteri mevduatlarına haftalık gelirler vaat ediyordu. En az 50$’lık mevduat kabul eden şirket, ortaya çıkan bilgilere göre yatırımcılarına vaat ettiği kazanımın %1’ini vermiş.

Breedt Güney Afrika’da Saklanıyordu.

Breedt kaçmaya başlamadan iki hafta önce, bir VaultAge temsilcisi tarafından kendisine göz dağı vermek için bir dava açtı.

Öfkeli yatırımcılar tarafından tutulan bir grup borç tahsildarı, kılık değiştirerek Breedt’in rezervasyon yaptırdığı Silver Lakes Estate’te hareketlerini izledi. Önceki raporlara göre ise Breedt’in, Aralık 2019’da Mozambik’e kaçtığı iddia ediliyordu.

Haciz emri verildikten kısa bir süre sonra, Güney Afrika’nın “The Hawks” olarak bilinen Öncelikli Suç Soruşturması Müdürlüğü, Breedt’in konakladığı konuk evine baskın düzenledi. Baskında, bir laptop ve bir Ledger Nano kripto cüzdanı ele geçirildi. News24’un paylaştığı bilgilere göre bu baskının sonucunda Breedt tutuklanmadı.

Ayrıca Güney Afrika Rezerv Bankası, VaultAge ve adına işlem yapmış olan tüm acenteler hakkında soruşturma yürütmesi amacı ile PwC’den yardım istediği belirtildi.

Geçtiğimiz günlerde Breedt’in 3 milyon$’lık banka hesabının bu ayın başlarında boşaltıldığı belirtildi.

Son Yazılar

Exit mobile version