Web3 Dünyasına Giriş Yapan Ünlü Müzisyen: “Zirve Noktam Bu!”
Müzisyen Tycho, ilk olarak Silk Road aracılığıyla duyduğu kripto para dünyasına nasıl girdiğini ayrıntılarıyla anlattı.
“Tycho Açık Kaynak Topluluğu” ismiyle Polygon NFT’lerini kullanarak kendi markasını kurmaya hazırlandığını ve kripto paraların ilk andan itibaren “dünyadaki en cool şey” olduğunu düşündüğünü söyledi. Gerçek adı Scott Hansen olan Tycho, ilk donanım cüzdanını 2011’de aldığını ancak o dönemde içine Bitcoin koymadığını belirtti. 2016 senesinde ise Ethereum alıp hiç satmamak üzere yemin ettiğini, amacının ETH’nin değerinin nerelere varacağını gözlemlemek olduğunu ifade etti.
Öyle ki, o dönem müzisyen Jakub Alexander’a “Bitcoin artık eski usul kaldı ama Ethereum çok cool,” dediğini hatırlıyor.
Aradan geçen yıllarda mevcut kripto parasının varlığını unutan Tycho, müziğe ve sanata odaklanmaya devam etti. Bu süreçte tüm albüm kapaklarını ve müziğinin elektronik seslerini kendisi dizayn eden müzisyen iki Grammy adaylığına da hak kazandı.
İlginizi çekebilir: NFT Nedir?
2021 senesinden Nifty Gateway ve OpenSea üzerinden ilk NFT koleksiyonunu yayınlayan sanatçı, bu atılımın oldukça öğretici olduğunu dile getiriyor. Beeple ve Justin Blau gibi isimlerin girişimlerinden ilham alan Tycho, Web3’nin kendi topluluğu için de en uygun atılımlardan olduğunu söylüyor.
İçinde VFX sanatçılarının da bulunduğu geniş bir kitleden oluşan Tycho’nun topluluğu blog camiasında büyüdükten sonra Discord’a geçti.
Tycho Web3’yi Müzisyen ve Sanatçılar İçin Bir Fırsat Olarak Görüyor
Tycho’a göre, Web3 sanatçıların sosyal medyanın aracı isimlerini kullanmadan işlerini ilerletebilmesi için bir araç.
“Web2 tabanlı sosyal medya platformları ortaya çıktığında tüm müzik sektörünü ve interneti ele geçirdiler. Artık olay karşılıklı faydaya dayalı olarak ilerlemiyor.”
Medallion kripto para platformundan haberdar olmasıyla beraber girişimci fikirleri canlanan Tycho, en nihayetinde şirketle çalışmaya ve Web3 dünyasında gerçek anlamda adım atmaya kanaat getirmiş.
“Örneğin Patreon gibi bir platformda sadece üyelik gerçekleştirmek gerekiyor ve üyelerin sanatçıyı takipten başka bir seçeneği bulunmuyor. Ancak açık kaynaklı bir topluluğa sahip olunduğunda NFT sahipleri albüm dinleme partilerinden canlı yayınlara pek çok interaktif etkinliğe katılım hakkı kazanıyor. Beni Web3 ile ilgili çeken en temel nokta bu.”
İlginizi çekebilir: Tinder, Web3 Çalışmalarını Rafa Kaldırdı!
Tycho’ya kalsa NFTler bedava olmalı ve giriş tokenı olarak görülmeli. Esas giriş gerçekleştirildikten sonra ekstra avantajlardan yararlanmak ücrete tabii olmalı.
“Web3 dünyasına adım atmış olmam, ulaşabildiğim en zirve noktaydı ve kalıcı olacağına inanıyorum.”
Tycho, piyasaya müzik NFT’leri sürmeyi düşündüğünü de dile getirdi ancak henüz somut planları olmadığını belirtti.
Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri
Daha fazla Altcoin Haberleri için: Altcoin Haberleri
Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz