Muhabbit

XRP Yatırımcının Yüzünü Güldürmüyor!

ripple
XRP, dijital dünyasında işler pek de iyi gitmiyor. Birçok kripto para değerine değer katarken, Ripple adeta yerinde sayıyor. Yatırımcılar ise, bu durumda oldukça şikayetçi. Şirketin yaşanılan sıkıntılara çözüm bulamaması ortamı iyice geriyor. Son gelen haberle birlikte Ripple’ın üçüncülük koltuğunun sallantı da olduğunu söyleyebiliriz.

Günlük işlem hacminde LINK, Ripple’ı geride bıraktı. Günlük hacimler baz alındığında XRP, yerini LINK’e kaptırdı. Chainlink piyasaya Ripple kadar eski olmasa da iyi bir giriş yaptı. Yatırımcılar tarafında da tercih edilen para birimi işlem hacmi ile üst sıralara kolaylıkla çıkmayı başardı. Bunun sonucunda da günlük hacimde dijital paraların üçlüsünden biri olan Ripple’ı adeta yerinden etti.

Ripple, 2019 yılını iyi kapatmadığı gibi 2020 yılına da iyi başlayamadı. Kripto para birimi 2019 yılını en kötü performansı ile kapatan dijital varlık oldu. Kripto para analizi yapan Messari şirketi, 2020 yılın içinde Ripple’ın iyi bir gidişat çizmediğini ortaya koydu. 2020 yılının ilk çeyreğinde gelen verilere göre XRP, 25 dijital para birimi arasında yine en kötü performansı gösterdi.
İlk 10 içinde yer alan Ripple’ın rakipleri git gide yaklaşıyor. Aşağıdan gelen tokenlar aradaki işlem hacmini git gide daraltıyor. Hatta Mart ayında üçüncülüğü neredeyse Tether’a kaptırıyordu.

XRP Yerini LINK’e Bıraktı

XRP, hacminin daralması en çok da yatırımcıları üzüyor. Anlık yükselişler gösterse de uzun vadede kullanıcılar için umut vaat etmiyor. Son olarak 13 Nisan günü, günlük hacimde geriye düşerek bir fiyasko daha yaşadı.

LINK, sadece Ripple’ı değil, ETH’u da geride bıraktı. Gün içinde Chainlink 130.535.603 dolarlık işlem hacmine sahip oldu. Ripple ise 77.029.141 dolarda kaldı. Geleceği parlak olarak gösterilen LINK, şu anda piyasada 11. sırada yer alıyor. Ancak bu gidişle üst sıralara tırmanması fazla uzun sürmeyecek gibi.

Ripple Erimeye Devam Ediyor

XRP, eski bir kripto para olmasına rağmen fiyatı oldukça düşük. Ripple’dan sonra çıkan dijital para birimleri bile 1 doların üzerinde işlem görürken, Ripple’ın kendisi 0,20 cent barajını geçemedi. Anlık yükselişler yaşamış olsa da beklenen seviyeye gelemedi. Ripple’ın izlediği politikalar çok sert tepki aldı. Bunun üzerine Ripple CEO’su şu açıklamada bulunmuştu.
Ripple şirketi, XRP tokenı satmadan kar elde edemez. Yapılan satışlar şirket finansmanına yardımcı oluyor.
Yatırımcıları en çok kızdıran olay da bu aslında. Şirketin fazlasıyla Ripple satışı yapması piyasayı düşürüyor. Son olarak şunu söyleyelim, Ripple 2019 yılında BTC karşısında yüzde 66 erimişti. 2020 yılında gidişat halen kötü. Bu gidişat Ripple’ın sonunu getirmese de tahtını sallayacak gibi.

Son Yazılar

Exit mobile version