Huobi Bitcoin Son Fiyatı
BTC $70110
-0.99%
Huobi Ethereum Son Fiyatı
ETH $3551.19
-0.99%
Huobi Avalanche Son Fiyatı
AVAX $53.69
-0.90%
BNB Token Son Fiyatı
BNB $613.2
4.59%
Binance Kayıt Ol

Muhabbit

BITCOIN

Vitalik Buterin, Ethereum’un Yol Haritasını Paylaştı!

Ethereum’un yol haritası paylaşıldı!

Clock
Paylaş
Vitalik Buterin, Ethereum’un Yol Haritasını Paylaştı!

Ethereum 2.0 Aşama 0’ın başarılı bir şekilde başlatılmasının ardından, Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin, proje için bundan sonra ne olacağına dair güncellenmiş bir yol haritası yayınladı.

728×90 muhabbit - Vitalik Buterin, Ethereum'un Yol Haritasını Paylaştı!300x250 muhabbit - Vitalik Buterin, Ethereum'un Yol Haritasını Paylaştı!

Ethereum 2.0’ın mevcut gelişimi genellikle aşamalara ayrılmış durumda. Aşama 0, stake özelliklerini aktif eden ancak uygulama katmanı üzerinde etkisi olmayan bir güncelleme. Aşama 1 uygulama performansını doğrudan etkilemeden depolama yeteneklerini artırarak verilerin bölünmesini sağlar. Son olarak 2. Aşama, işlem bölünmesini tam olarak sunar ve saniyede binlerce işlem yapılmasını vaad ediyor.

Buterin Mart ayında, bu yol haritası şablonunun önümüzdeki beş ila on yıl için geçerli olduğunu söyledi.

Vitalik Buterin’in yol haritası, sonraki adımlara ayrıntılı bir genel bakış sağlamak amacı ile tüm Ethereum geliştirmelerini kapsıyor.

Bir sonraki önemli güncellemenin temel özellikleri, Ethereum’un proof-of-stake algoritmasına geçişi. Ayrıca, bölünmüş bir veri yapısı üzerinde çalışmalar yapan grup, muazzam bir ölçeklenebilirlik iyileştirmeleri elde etmeyi umuyor. Bu veri bölme algoritması ile, manevra alanı büyük ölçüde artabilir ve saniyede 10.000’den fazla işlem gerçekleştirilebilir.

Buterin’e göre, veri bölme ve istemcilerdeki ilerleme oranı hala %50 oranının altında. Buterin’in düşünceleri, Aşama 1’in oluşturulmasının en az bir yıl daha süreceği tahminleri ile doğru orantılı.

Tabloya göre, istemciler ve Ethereum 1.x girişimi konusundaki ilerleme de %50’nin altında. Buterin’in daha önce pratik istemcilerin anahtarı olduğu polinom taahhütlerinin kriptografi teknolojisi de tamamlanmaktan uzak görünüyor. Benzer bir şekilde, diğer birçok gelişmiş kriptografi teknoloji türüne yönelik çalışmalar ve geliştirilmiş bir sanal makine erken bir aşamada.

Yol haritasını yayınladıktan sonra Buterin, protokol tarafından toplalan işlem ücretlerinin çoğunu madencilere sunmak yerine yakma önerisi olan EIP-1559‘u hızlı bir şekilde uygulamaya çağırdı.

Daha fazla Ethereum Haberi için: Ethereum Haberleri

Paylaş

İlgili Başlıklar

Bu sayfada yer alan ilgili başlıkların kısayol başlıklar ve ilgili sayfalar