Huobi Bitcoin Son Fiyatı
BTC $62685.38
-5.66%
Huobi Ethereum Son Fiyatı
ETH $3052.54
-6.24%
Huobi Avalanche Son Fiyatı
AVAX $34.62
-8.97%
BNB Token Son Fiyatı
BNB $538.6
-7.46%
Binance Kayıt Ol

Muhabbit

BITCOIN

Portekiz’de Bitcoin İle Elektrik Faturası Ödeme Dönemi Başlıyor!

Bitcoin günlük yaşamın parçası olmaya devam ediyor.

Clock
Paylaş
Portekiz’de Bitcoin İle Elektrik Faturası Ödeme Dönemi Başlıyor!

Bazı Portekiz sakinlerinin Şubat ayından itibaren elektrik faturası ödemeleri için Bitcoin kullanabilecekleri bildirildi.

Portekiz’de faaliyet gösteren bir enerji ticareti şirketi Luzboa, yakında elektrik ödemesi olarak Bitcoin’i kabul etmeye başlayacak.

728×90 muhabbit - Portekiz'de Bitcoin İle Elektrik Faturası Ödeme Dönemi Başlıyor!300x250 muhabbit - Portekiz'de Bitcoin İle Elektrik Faturası Ödeme Dönemi Başlıyor!

Şirketin başkanı Pedro Morais Leitão, Portekizli yayın grubu Expresso’ya yapmış olduğu bir açıklamada yeni ödeme seçeneğinin bu ay kullanıma sunulacağını belirterek haberi duyurdu.

Yöneticiye göre, Luzboa önümüzdeki günlerde bir Bitcoin cüzdanı oluşturacak ve konut sakinlerinin “Bit Spot” olarak bilinen yeni bir ödeme sistemi altında elektrik faturaları için ödeme yapmasına izin verecek. Leitão’ya göre firma, istikrarsız fiyatlardan korumak için alınan Bitcoin’i anında Euro’ya dönüştürecek. Bu kapsamda yönetici, “döviz dalgalanmasının farkındayız, ancak biraz risk almaya hazırız” açıklamasında bulundu.

Leitão, girişimin ana fikrinin, müşterilerini Bitcoin ödemelerine yönlendirmek yerine niş bir pazarı ele geçirmek olduğunu açıklayarak şu ifadelere yer verdi:

“Kripto para birimlerine ilgi duyan yeni bir nesil var. Onlara yeni ödeme yöntemlerini kullanma fırsatı vermek istiyoruz.”

Merkezi Portekiz’in Centro Bölgesi’ndeki bir şehir olan Viseu’da bulunan Luzboa’nın yaklaşık 5.000 konut müşterisi olduğu bildirildi. İspanya‘nın en büyük beşinci bağımsız enerji şirketi olan Nexus Energía Group, 2017 yılında firmanın %51 hissesini satın aldıktan sonra Luzboa’nın çoğunluk hissedarı oldu.

Portekiz, yerel düzenleyiciler arasında son yıllarda nispeten düşük kalan endüstri bilincine rağmen, yavaş yavaş kripto dostu bir ülke olarak ortaya çıkıyor. Portekiz Maliye Bakanı, 2017 yılının sonlarında Bitcoin perakende ticaretinin vergiye tabi olmadığını açıkladıktan sonra, ülke özellikle perakende kripto para birimi ticaretinden sıfır vergi almasıyla tanınıyor.

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Paylaş

İlgili Başlıklar

Bu sayfada yer alan ilgili başlıkların kısayol başlıklar ve ilgili sayfalar