Huobi Bitcoin Son Fiyatı
BTC $63469.13
-4.34%
Huobi Ethereum Son Fiyatı
ETH $3101.81
-4.56%
Huobi Avalanche Son Fiyatı
AVAX $35.55
-6.13%
BNB Token Son Fiyatı
BNB $549.6
-4.63%
Binance Kayıt Ol

Muhabbit

BLOCKCHAIN

Robot Sophia NFT Eserlerini Satmaya Hazırlanıyor!

Robot Sophia’nın NFT’sini almak ister misiniz?

Clock
Paylaş
Robot Sophia NFT Eserlerini Satmaya Hazırlanıyor!

Büyüyen NFT alanı, Robot Sophia’nın kendi NFT’lerini satması ile beraber bambaşka bir boyuta doğru genişliyor.

Pazartesi günü yapılan bir duyuruya göre sosyal robot, 23 Mart tarihinde Nifty Gateway platformu üzerinden NFT müzayedesi yapacak.

728×90 muhabbit - Robot Sophia NFT Eserlerini Satmaya Hazırlanıyor!300x250 muhabbit - Robot Sophia NFT Eserlerini Satmaya Hazırlanıyor!

Sophia’nin NFT’leri, Los Angeles merkezli bir sanat galerisi olan IV Gallery ve sanatçı Andrea Bonaceto’nun çalışmalarına dayanıyor.

Müzayedenin bir parçası olarak, NFT koleksiyonundan çok sayıda sanat eseri, Sophia’nın ve Bonaceto’nun sosyal medya kanallarında sergilenecek.

İlginizi çekebilir: NFT Nedir?

Süreci yorumlayan robot Sophia’nın yaratıcısı David Hanson, konu hakkında şu açıklamaları yaptı:

Andrea’nın çalışmalarını, Sophia’nın kendi sinir ağları ile besledik. Daha sonra, hem dijital hem de kendi elleriyle boyadığı bir dizi yeni görsel üretti.

Hanson’a göre, sanat eserleri hala geliştirilme sürecinde. Fakat görünüşe göre Sophia’nın eserleri, Bonaceto’nun anlayışıyla beraber “benzersiz bir kişiliğin” ürünü.

Sophia’nın NFT üretmesi, muhtemelen bir robotun kripto para birimlerini ilk defa tanıyor olması anlamına geliyor. 2019 yılında Sophia, kripto para birimlerinin farkında olduğunu ancak sanal para birimlerini kullanmadığını söylemişti.

Duyuruya göre Nifty Gateway üzerinde yapılacak NFT satışı, Sophia’nın dijital sanat ile ilgili atacağı ilk adım. Merkezi olmayan bir yapay zeka firması Hanson Robotics ve SingularityNET, Sophia Collective isimli koleksiyon parçasını oluşturmak adına ortaklık kuracak.

NFT’lerin popüler hale gelmesi, kripto alanının dışında olan sanatçıların ve müzisyenlerin, bu sektöre aşina olmasına sebep oldu. Mart ayının başlarında, Kings of Leon isimli bir müzik grubu, albümlerini tokenize hale getirerek 1,45 milyon $’lık gelir elde etti.

Sizce NFT çılgınlığı daha ne kadar sürecek?

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla NFT Haberleri için: NFT haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Paylaş

İlgili Başlıklar

Bu sayfada yer alan ilgili başlıkların kısayol başlıklar ve ilgili sayfalar