Huobi Bitcoin Son Fiyatı
BTC $70682
0.68%
Huobi Ethereum Son Fiyatı
ETH $3577.2
-0.16%
Huobi Avalanche Son Fiyatı
AVAX $54.29
-1.06%
BNB Token Son Fiyatı
BNB $587.7
1.64%
Binance Kayıt Ol

Muhabbit

BLOCKCHAIN

Sekuritance, Borsaların Güvenlik Sorununa Pratik Çözümler Sunuyor!

Sekuritance, KYC doğrulamalarında, kullanıcıların, yasa dışı faaliyet, dolandırıcılık veya kara para aklama işi olup olmadığını ortaya çıkarıyor.

Clock
Paylaş
Sekuritance, Borsaların Güvenlik Sorununa Pratik Çözümler Sunuyor!

Bilindiği üzere kripto para piyasası ve özellikle merkezi borsalar (CEX’ler) alanı, son zamanlarda birçok saldırı ile karşılaştı. Bu gibi çalkantılı geçen piyasaya karşı bazı tedbirler almak isteyen düzenleyici kurumlar ve aracı şirketler de çeşitli önlemler almaya başladılar.

728×90 muhabbit - Sekuritance, Borsaların Güvenlik Sorununa Pratik Çözümler Sunuyor!300x250 muhabbit - Sekuritance, Borsaların Güvenlik Sorununa Pratik Çözümler Sunuyor!

Bunlara örnek verecek olursak, yakın zaman önce Barclays Bank, Finansal Davranış Otoritesi (FCA) tarafından dijital varlık borsasının İngiltere sınırları içinde kripto para faaliyeti gösterme yetkisinin bulunmadığını açıklamasının ardından, İngiltere, müşterilerinin Binance’e para transfer etmesini durdurdu. Binance örneği üzerinden gidecek olursak, borsa son zamanlarda düzenleyiciler ile problemler yaşamaya başladı.

Başka bir örnekte İspanyol finans devi Santander, İngiltere müşterilerinin artık Binance hesaplarına para yatırmalarına izin vermeyeceğini açıkladı. 

Santander ve Barclays, yaklaşık 3,7 trilyon dolar ile İngiltere’deki en büyük bankalardan ikisidir. Bu kuruluşlar, düzenleyiciler ile olan bağlarını koparmamak adına önlemlerini artırmaya devam ediyorlar. Ancak yatırımcılar ve borsalar bu durumdan pek de memnun değiller.

FCA’nın hamlesi, dünya çapındaki finansal gözlemcilerin kripto para birimi sektörü ve onun kara para aklama ve dolandırıcılık gibi yasa dışı faaliyetlerdeki olası rolü hakkında endişe duymaya başladığı bir zamanda geldi. Aslında FCA, çevrim içi reklamlar ve sosyal medyada, kripto para varlıklarına veya kripto varlıkla ilgili ürünlere yapılan yatırımlarda yüksek getiri vadedilmesi ve hızlı bir şekilde yatırım yapmak için baskı yapılması konusunda sık sık uyarıda bulunuyor.

Güvenlik Daha Önemli Hale Geldi

Bu nedenlerden dolayı bazı düzenleyici önlemleri ve güvenlik artırımları sektörde daha önemli hale gelmeye başladı.

İşte burada devreye düzenleyici teknoloji platformu olan Sekuritance girerek, sektördeki bazı eksikliklere çeşitli öneriler ve çözümler getiriyor. Sekuritance, sunduğu güvenlik hizmetleri ile yasa dışı işlemlerin adalet önüne çıkarılmasını kolaylaştırmak ve düzenleyiciler ile halk arasındaki diyaloğu kolaylaştırmak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.  

Örneğin Sekuritance, FCA’nın duyurusu ile iletilen temel konulardan biri olan KYC sorununa pratik çözümler sunmaya başladı. Sekuritance, RegTech çözümleri ile, KYC’nin tüm yönlerinin karşılandığından emin olarak sektöre yardımcı olabileceğini belirtiyor. Platform tarafından yapılan açıklamada, Sekuritance’ın RegTech ürün paketinin içinde yer alan Sekur.Transact, borsaların müşterilerinin kim olduğunu belirlemesine yardımcı olmaktadır. Başka bir ürün olan Sekur.Trace, belirli bir kripto para işleminin veya kripto para cüzdanının herhangi bir tehlikeli dolandırıcılık veya darknet faaliyetine karışıp karışmadığını belirlemeye yardımcı olmak için dünya çapındaki devlet kurumlarına, bankalara, finans kurumlarına ve siber suç / finansal suç yetkililerine bilgi verir. Son olarak Sekur.MFA ise satıcıların ödeme almadan önce 3DS çeklerini doğrulamasını ve işlemesini sağlar.

Sonuç olarak platform, RegTech paketi ile, kripto para birimi alanındaki tüm özel oyuncuların ve yenilikçilerin, günlük kripto para kullanımını mümkün kılan küçük yatırımcıların ve tüketicileri korumakla görevli devlet kurumlarının ve düzenleyicilerin ihtiyaçlarını karşılayabileceğini dile getiriyor.

Sekuritance Hakkında

Sekuritance, dolandırıcılık izleme gibi programları tek bir yerden çalıştırmayı sağlayan bir düzenleyici teknoloji platformudur. Platform ayrıca, uyum hizmetleri, işlem izleme ve Kara Para Aklamayı Önleme hizmetlerini tek bir çatı altında toplayan özelliklere de sahiptir.

Platform, güvenlik, esneklik ve ölçeklenebilirlik gibi birçok özelliğe sahip olmasının yanında, gelişmiş bir bütünsel tarama motoruna sahip olan çok boyutlu bir risk motorudur. Ayrıca, Sekuritance projesi bahsedilen bu kendi çözümlerinin yanında geliştiricilerin kendi platformuna bağlanmasını sağlayarak geliştirmeye destek olmasına da imkan tanımaktadır.

Twitter: http://twitter.com/sekuritance

Telegram: http://t.me/sekuritance

Web sitesi: https://www.sekuritance.com

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Bu içerik sponsorludur.

Paylaş

İlgili Başlıklar

Bu sayfada yer alan ilgili başlıkların kısayol başlıklar ve ilgili sayfalar