Muhabbit

Bitcoin Hash Oranı Çin’den Uzaklaşıyor!

Bitcoin madencileri, Çin’den uzaklaşıyor!

Çin

Çin madencilik

Bitcoin madenciliğinin çoğu hala Çin’de bulunsa da, bu gücün başka bölgelere kaymaya başladığına dair işaretler var!

Bitcoin’in en büyük madencilik havuzlarından biri olan F2Pool’un kurucu ortağı Chun Wang, Çin’in Nisan 2021’de hash oranının yarısından biraz azını temsil ettiğini bildirmişti. 8 yıllık operasyon tarihinde, Çin’in ilk defa azınlık bir grubu temsil ettiğini gördüğünü dile getiren Wong, değişimin gerçek olduğuna inanıyor.

Wang, Digital Currency Group’tan Barry Silbert tarafından 22 Nisan tarihinde yayınlanan verileri inceledi ve ABD merkezli Bitcoin madencilik havuzu Foundry’nin %7.6’lık hash oranına sahip olduğunu ve küresel çapta ilk 5 havuzun içine girdiğini ortaya çıkardı.

Tüm bu bilgilerin ışığında Silbert, şunları söyledi:

Bitcoin hash oranı hızlı bir şekilde Çin’den Kuzey Amerika’ya kayıyor.

Cambridge Üniversitesi, Çin’in madencilik hakimeyinin Nisan 2020’de yaklaşık %65 olduğunu hesapladı. Ocak 2021’de bu rakamlara dikkat çeken Bitcoin madencilik yayını Miner Daily, Çin’in payının bu yılın başında %55’e kadar düştüğünü tahmin ediyor. Bu arada ABD ise %11’lik bir paya sahip.

Geçtiğimiz günlerde gelen bilgilere göre, Çin’in kripto madenciliği operasyonlarının gelecekte daha katı düzenlemelere tabi tutulabileceğini ve bu durumun ülkeden güç çıkışının artırabileceği söyleniyor. Çin ayrıca, son zamanlarda madencilerin enerji kullanımını ciddi bir şekilde inceliyor.

Bakalım Bitcoin madenciliğininin kaderi ne olacak?

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Çin Haberleri için: Çin haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version