Muhabbit

Bitcoin Madencileri Nisan Ayında 1.7 Milyar Dolar Kazandı!

Madenciler Nisan ayını da kârlı geçirdi.

Georgia

Bitcoin Madenciliği

Bitcoin madencilerinin 2021 yılı Nisan ayındaki toplam geliri 1.70 milyar doları aştı. 

Bilindiği üzere Bitcoin madencileri için en yüksek aylık gelir, 1,75 milyar doların üzerine çıkan Mart ayında kaydedilmişti.

Bitcoin

Veriler incelendiğinde Nisan ayında, Mart ayına göre toplam gelirde yaklaşık %3 düşüş gözlemlenirken, işlem ücretlerinde ise yaklaşık %48 artış olduğu görülüyor. Yapılan açıklamada Nisan ayında yaşanan 1.70 milyar doların üzerindeki gelirin 247.02 milyon doları işlem ücretlerinden gelirken, geri kalan kısmı ise ağın blok sübvansiyonlarından geldi. İşlem ücretlerinden elde edilen gelir 2018 yılından itibaren elde edilen en yüksek miktar olarak göze çarpıyor.

Bitcoin İşlem Ücretleri

Madenciler geçen yıl üçüncü halving olayının ardından şu anda blok başına 6,25 BTC ile ödüllendiriliyor. Bu nedenle, Bitcoin madencilerinin gelirindeki artış muhtemelen Bitcoin’in piyasa fiyatındaki son yükselişleri takip ediyor.

Bunların yanında, yeni madencilik ekipmanlarında yaşanan arz kıtlığı göz önüne alındığında, Bitcoin’in madencilik zorluklarındaki büyümenin de nispeten daha dengeli olduğu görülüyor. Çünkü Bitcoin madenciliği donanımına olan talep o kadar yüksek ki, birinci sınıf makineler Kasım ayında ön sipariş verilen fiyatın beş katı fazlasına satılıyor.

Bitcoin haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version