Muhabbit

Bitcoin Madencileri Temmuz Ayında 971 Milyon Dolar Kazandı!

Madencilerin geliri, son aylarda düşüşte.

bitcoin madenciliği

bitcoin madenciliği

Bitcoin madencilerinin 2021 yılı Temmuz ayındaki toplam geliri 971 milyon doların biraz üzerinde oldu. 

Bilindiği üzere Bitcoin madencileri için en yüksek aylık gelir, 1,75 milyar doların üzerine çıkan Mart ayında kaydedilmişti. Ancak o günden bu yana bu seviye hala geçilememiş durumda.

Bitcoin Madenci Geliri (Temmuz)

Gelir oranlarına bakıldığında temmuz ayında elde edilen 971 milyon doların üzerindeki gelirin yaklaşık 27 milyon doları işlem ücretlerinden gelirken, geri kalan kısmı ise ağın blok sübvansiyonlarından geldi. Veriler incelendiğinde temmuz ayında, haziran ayına göre toplam gelirde yaklaşık %16‘lık bir yükseliş gözlemlenirken, işlem ücretleri gelirlerinde ise yaklaşık %55 oranında bir düşüş olduğu görülüyor. 

Madenciler geçen yıl üçüncü halving olayının ardından şu anda blok başına 6,25 BTC ile ödüllendiriliyor. Madenci gelirlerinin düşmesinde son dönemlerde Çin tarafından Bitcoin madencilerine yönelik devam eden baskılar sebep olarak gösteriliyor. Bilindiği üzere madenciler yoğun baskılar yüzünden, üretim merkezlerini kapatarak başka yerleşim yerlerine taşınmaya başladı.

İşlem Ücretlerinin Payı Düştü

İşlem ücretlerinden elde edilen pay ise, haziran ayındaki yaklaşık %5 oranından, temmuz ayında %3’e düştü.

İşlem Ücretleri Payı

Bunun yanında Bitcoin’in hash oranı da, bir sonraki zorluk ayarlamasına kadar blok üretim oranını geçici olarak yavaşlatan Mayıs ayındaki zirvesinden bu yana ciddi oranda düştü.

Bitcoin Hash Oranı

Bitcoin haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version