Muhabbit

Coinbase, Cüzdan Uygulaması İçin Solana Desteğini Açıkladı!

Coinbase Wallet, Ethereum, Avalanche, Polygon ve BNB Chain’in ardından Solana desteğini de açıkladı.

coinbase solana

coinbase solana

Önde gelen kripto para borsalarından Coinbase, kısa süre önce yaptığı bir açıklamada, Coinbase Wallet’ın, Chrome tarayıcı uzantısına Solana blok zinciri için destek ekleneceğini duyurdu.

Borsa tarafından yapılan bu açıklama ile Coinbase Wallet kullanıcıları artık, cüzdanın tarayıcı uzantısından Solana (SOL) ve Solana tabanlı kripto para birimlerini saklayabileceği, depolayabileceği, gönderebileceği ve alabileceği anlamına geliyor. 

Konu ile ilgili olarak açıklama yapan bir Coinbase sözcüsü, Coinbase Wallet’ın, mobil uygulamaları için Solana desteği ekleme planlarının ekosistemi geliştirme çabalarının bir parçası olduğunu dile getirdi. Ancak yetkili, cüzdana eklenecek bu desteğin zamanı hakkında herhangi bir detaya yer vermedi.

Coinbase Wallet ayrıca, Solana’nın merkeziyetsiz uygulamalara bağlanma, Solana NFT’lerini doğrudan cüzdan uzantılarında görüntüleme ve yönetme dahil olmak üzere, kullanıcıların Solana ekosistemi ile etkileşime girmesine izin vermeyi planlıyor.

Coinbase Cüzdan Uygulamasını Geliştirmeye Devam Ediyor

Bilindiği üzere Coinbase ilk olarak geçtiğimiz yılın mayıs ayında cüzdanının indirilebilir bir tarayıcı uzantısını tanıtmıştı. Ancak bu sürüm, kullanıcıların cüzdan hesaplarını uzantıya yalnızca bağlamalarına izin veriyordu.

Bu da, işlemlerin doğrudan masaüstü üzerinden başlatılabileceği, ancak cüzdanın mobil uygulamaları aracılığıyla kullanıcı onayı gerektirebileceği anlamına geliyordu.

Coinbase Wallet

Ardından kısa süre önce yapılan yeni bir açıklamada borsa, bağımsız bir tarayıcı uzantısı olan yeni sürüm ile, kullanıcıların akıllı telefonlarındaki işlemleri onaylamadan kripto para ticareti, merkeziyetsiz uygulamalar (dapps) ve NFT’ler gibi hizmetlere doğrudan tarayıcılarından erişmelerine olanak tanınacağını duyurdu.

İlginizi çekebilir: NFT Nedir?

Bilindiği üzere Coinbase Wallet; Ethereum, Avalanche, Polygon ve BNB Chain dahil olmak üzere çeşitli blok zincirlerini destekliyor. Oldukça aktif olarak kullanılan cüzdanın, mobil uygulamalarında ve Chrome tarayıcı uzantısında 13 milyondan fazla kullanıcısının olduğu belirtiliyor.

Bu durum da esasen Coinbase cüzdanının artık MetaMask gibi cüzdanlarla doğrudan rekabet edebileceği anlamına geliyor.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version