Muhabbit

Fransa Anonim Kripto Para Hesaplarını Yasaklamaya Başladı!

9 Aralık tarihinde Fransa’daki birkaç bakanlık; anonim kripto para hesaplarını yasaklayacak, anonim dijital varlık işlemlerini engellemeyi amaçlayan bir yasayı tanıttı.

fransa

Fransa, kara para aklama ve terörizm finansmanı gibi yasadışı faaliyetleri önlemek için ülkenin kripto düzenlemelerini elden geçiriyor.

9 Aralık tarihinde Fransa’daki birkaç bakanlık; anonim kripto para hesaplarını yasaklayacak, anonim dijital varlık işlemlerini engellemeyi amaçlayan bir yasayı tanıttı.

Yeni yasa, Maliye Bakanı Bruno Le Daire, Dışişleri Bakanı Sébastien Lecornu ve Kamu ve Hesaplar Bakanı Olivier Dussopt tarafından destekleniyor. Yasa, Action Plan for Business Growth and Transformation yasasının 203. maddesine uygun olarak tasarlanmış.

Bakanlıklar, kripto para birimlerinin “ekonomi için önemli fırsatlar” sunduğunu kabul ederek, Fransız hükümetinin bunun öneminin farkında olduğunun sinyalini verdi.

Yetkililer, umut verici fırsatlara rağmen, kripto para birimlerinin yasadışı finansal faaliyetlerle ilgili önemli riskleri de beraberinde getirdiğini düşünüyor.

Bakanlar, izlerini kaybettirmek için dijital varlıkları kullanan bir terör ağını ilgilendiren Eylül 2020 tutuklamalarına özellikle atıfta bulundu. Bakanlar, Mali Eylem Timi, G7 ve G20 gibi büyük küresel otoritelerin ve kuruluşların kripto kullanarak yasadışı faaliyetleri önlemek için önlemler çağrısında bulunduğunu da sözlerine ekledi.

Hükümet, en iyi güvenlik koşulları altında kripto varlıkların gelişimini teşvik etmek istiyor.

Bu sebeple Fransa Hükümeti, kripto para işlemleri ve sanal varlık hizmet sağlayıcıları için yeni dijital tanımlama araçları uygulamak amacıyla yeni düzenleyici hükümler getirmeye hazırlanıyor.

Tasarıda, “ekosistemdeki kullanıcılardan kaynaklanan bu talep, dijital varlıklarda anonim işlemlerle mücadele edilmesini ve kullanıcı kimliğinin belirlenmesini kolaylaştıracak” ifadesi yer almakta.

Fransız yetkililer, yasadışı faaliyetlerin kripto para birimleri ile finanse edilmesi konusunda endişe duyuyor gibi görünmekte. Ekim 2020’de Fransız Maliye Bakanı Le Maire, kripto parayı uyuşturucu ve silah satın almanın yanı sıra kara para aklama gibi yasadışı faaliyetler için de ek araçlar sağladığı için eleştirmişti.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version