Muhabbit

Güney Kore, Kripto Para Borsalarını Denetlemek için Kolları Sıvadı!

Hükümet, kripto para borsalarını denetlemek yeni bir adım atıyor.

Güney kore

Güney kore

Güney Kore’nin yerel haber ajansı NewsPim tarafından yayımlanan bir rapora göre, Güney Kore hükümeti, kripto para borsalarını denetlemek için önümüzdeki ay, “Dijital Varlıklar Komitesi” kuruyor.

Yeni kurulacak olan Komitenin, Dijital Varlıklar Çerçeve Yasası’nın yürürlüğe girmesine ve hükümet içinde özel bir ajansın kurulmasına kadar dijital varlık endüstrisinin denetimi için bir kontrol merkezi olması bekleniyor.

LUNA Krizi Düzenleyicileri Harekete Geçirdi

Bilindiği üzere LUNA krizi, kripto para endüstrisinin en büyük kayıplarından birine neden olan bir olay olarak tarihe geçti. Düzenleyici kurumlar da kontrol mekanizmalarını devreye alarak yaşanması muhtemel kayıpların önüne geçmek istiyor.

Bu kapsamda da bazı adımlar atan ülkeler çeşitli kurul ve komiteler kurarak denetimi elinde tutmak istiyor. İşte güvenilir bir kontrol merkezine duyulan ihtiyacın arttığını belirten Koreli yetkililer, Dijital Varlıklar Komitesi’ni hızlı bir şekilde başlatmaya karar verdi. 

Hâlihazırda Strateji ve Maliye Bakanlığı, Mali Hizmetler Komisyonu, Bilim ve BİT Bakanlığı ve Kişisel Bilgilerin Korunması Komitesi’nden sorumlu departmanlardan yetkililerin oluşturduğu komite, piyasa karışıklığını en aza indirmeyi hedefliyor.  

Yeni oluşumun, borsa listelemeleri, piyasa izleme, haksız ticaret izleme, ifşa sistemi ve yatırımcı koruma gibi önlemlerin alınması için kılavuzlar hazırlamayı planlıyor. Daha önce de belirttiğimiz üzere, son Luna olayı nedeniyle, kripto para borsaları için listeleme standartlarının ne kadar önemli olduğu ortaya çıkmış oldu.

Konu ile ilgili olarak açıklama yapan bir hükümet yetkilisi NewsPim’e verdiği röportajda şu ifadelere yer verdi:

“Dijital Varlıklar Komitesi’nin lansmanı, yeni Finansal Hizmetler Komisyonu (FSC) Başkanının göreve başlamasından hemen sonra olacak.”

Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha Fazla Bitcoin Haberleri İçin: Bitcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version