Veriler ışığında kripto para borsalarına giden trafiğin yaklaşık yüzde 14’ü ABD merkezli.
Sizce hangi ülkede kripto para yatırımcılarının sayısı daha fazla? Hangi ülke kripto paraları daha çok seviyor, hangisi daha çok ilgi duyuyor?
Sorunun cevabı Similarweb verileri ile ortaya çıkıyor. Verilen en çok trafiğe sahip olan 70 kripto para borsasından alınmış durumda. Borsaların web trafiğini takip eden Similarweb, bu sorunun cevabını bizlere veriyor.
Veriler ışığında kripto para borsalarına giden trafiğin yaklaşık yüzde 14’ü ABD merkezli. Evet düzenlemelerin çok olduğu ve birçok borsanın ABD kullanıcılarını kabul etmeyişine rağmen ABD, kripto para borsalarına en çok trafik sağlayan ülke konumunda. ABD’de hizmet veren borsalar olarak Coinbase, Gemini, Binance.us ve Kraken örnek gösterilebilir.
Geçtiğimiz günlerde beta sürümünü yayınlayan ve düzenleyici kurumlardan onay bekleyen FTX de, ABD merkezli spot kripto para borsasını açmaya hazırlanıyor.
Kripto para borsalarına en çok trafik sağlayan ikinci ülke ise Güney Kore. Dijitalleşme ve blockchain teknolojisi ile oldukça ilgilenen ülkelerin başında gelen Güney Kore, verilere göre toplam trafiğin yüzde 10’undan fazlasını oluşturmakta. Seul şehrinde blockchain teknolojisini aktif bir şekilde kullanabilmek için hızla çalışmalarına devam eden ülke, kendi dijital para birimini çıkarmak için de çalışmalarına devam ediyor.
Verilere göre Rusya kripto para borsalarına trafik sağlayan 3’üncü ülke olarak öne çıkıyor. Toplam trafiğin neredeyse yüzde 7’si Rusya tarafından oluşturulmakta. Her ne kadar ülke kripto paralar ile ilgili sessizliğini korusa da, ciddi bir trafik ve ilginin ülke çapında bulunduğu söylenebilir.
Borsalara gelen trafiğin yaklaşık yüzde 4’ü ise Çin üzerinden sağlanmakta. Madencilik faaliyetleri konusunda zirvede olan Çin’de, kripto para borsalarına benzer yoğunlukta bir trafik sağlanamadığı söylenebilir.
Bildiğiniz üzere Çin’de 2017 yılında çıkan düzenlemeler ile ICO’lar (Initial Coin Offerings) yasaklanmış, kripto paralar ile ilgili tüm fon toplama girişimleri durdurulmuştu.
Listenin geri kalanında ise Birleşik Krallık 5’inci sırada bulunuyor. Birleşik Krallık ise küçük bir fark ile Ukrayna ve Almanya tarafından takip edilmekte.
Türkiye ise listede 14’üncü sırada bulunuyor. Toplam trafiğin yüzde 2.14’ü ülkemizden sağlanmakta.
Bu sayfada yer alan ilgili başlıkların kısayol başlıklar ve ilgili sayfalar