Muhabbit

NASIL

Likidite Protokolü Ana Ağı Avalanche’ta Başlatılan Marnotaur’ta Nasıl İşlem Yapılır?

Yeni gelişme ile birlikte kullanıcılar artık, bir likidite sağlayıcısı olarak kaldıraçlı işlem yapmaya başlayabilecek.

Clock
Paylaş
Likidite Protokolü Ana Ağı Avalanche’ta Başlatılan Marnotaur’ta Nasıl İşlem Yapılır?

Yakın zaman önce, Avalanche ağında Marnotaur likidite protokolü için ana ağı başlatma planlarını duyuran Marnotaur, yeni özelliğinin aktif olduğunu açıkladı.

Bilindiği üzere Marnotaur, hâlihazırda 2.775 benzersiz antik karakter içeren bir NFT koleksiyonudur. Marnotaur’lar, DeFi‘dan farklı olarak, NFT sahiplerine hediyeler getirip onlara avantajlar sağlıyor. 555 NFT olacak şekilde sergilenen yeni koleksiyondaki her NFT, rastgele belirlenen kendi özellikleriyle gelecek. Bu nedenle bir Marnotaur satın alırken hangi nadirliğe sahip olacağını bilmek imkânsız.

Şimdi ise platforma gelen yeni gelişme ile birlikte kullanıcılar artık, bir likidite sağlayıcısı olarak kaldıraçlı işlem yapmaya başlayabilecek.

İlginizi çekebilir: Marnotor Nedir?

marnotaur - Likidite Protokolü Ana Ağı Avalanche'ta Başlatılan Marnotaur'ta Nasıl İşlem Yapılır?

Likidite Sağlayıcısı Olma Adımları

Yıllık olarak gelir elde etmek isteyen kullanıcıların ilk olarak likidite düşürdükten sonra ‘LP Olarak Yatır’ düğmesine basması gerekiyor.

marnotaur1 - Likidite Protokolü Ana Ağı Avalanche'ta Başlatılan Marnotaur'ta Nasıl İşlem Yapılır?
Marnotaur

Sol tarafta yer alan menüde, seçilen havuzla ilgili tüm detaylar yer almaktadır.

marnotaur2 - Likidite Protokolü Ana Ağı Avalanche'ta Başlatılan Marnotaur'ta Nasıl İşlem Yapılır?
Marnotaur

Sağ tarafta ise APY, cari bakiye ve havuz payı yüzdeleri yer almaktadır. Buradaki ayrıntı, yeni başlayanlar için değerlerin tümü 0 görülebilir. Ancak tekrar giriş yapıldığında, mevcut havuz payınız yüzde olarak görünecektir.

Kullanıcının seçtiği coin’in bakiyesini cüzdanda görülebilir. İlgili kripto para biriminin üzerine gelindiğinde ise kazançlar görülebilecek.

Bu işlemlerden sonra, para yatırma miktarı giriş alanına girilmeli ve “Para Yatırma” düğmesine basılmalı. Eğer ‘MAX’ düğmesini kullanırsanız, cüzdanda bulunan tüm bakiyeniz otomatik olarak girecektir. Bu arada, test sürümünde, kaldıraçlı teminat için maksimum depozito tutarının 100 $ olarak ayarlandığını unutmayın.

Havuzda likidite eklediğinizde karşınıza bir de ‘Çek’ butonu çıkacaktır. İsteseniz buradan çekim işlemi yapabilirsiniz.

Kaldıraçlı İşlem Açma Nasıl Yapılır?

Kaldıraçlı işlem yapmak isteyen kullanıcılar aşağıdaki gibi bir ekran ile karşılaşacaklar.

marnotaur3 - Likidite Protokolü Ana Ağı Avalanche'ta Başlatılan Marnotaur'ta Nasıl İşlem Yapılır?
Kaldıraçlı İşlem

Platform bu işlem için ilk olarak sadece 5x kaldıraç imkanı sunuyor. Ancak yakın zaman için de 2x ile 10x arasında birçok kaldıraç seçeneğinin sunulacağı belirtiliyor.

Örneğin, “5x Kaldıraç Al” sayfasına geldiğinizde karşınıza çıkacak ekranda, açılabilecek pozisyon büyüklüğü, teminat tutarı, borç tutarı ve tasfiyenin gerçekleşeceği fiyat gibi alanlar başlangıçta, 0’a ayarlı olarak görünecektir.

marnotaur4 - Likidite Protokolü Ana Ağı Avalanche'ta Başlatılan Marnotaur'ta Nasıl İşlem Yapılır?
Özet Ekranı

İşleme başlamak için, teminat tutarınızı ilgili alana girin ve tüm değerlerin yeniden hesaplandığını göreceksiniz. Ardından ‘5x Ödünç Al’ düğmesine tıklayarak alım-satım işlemlerine başlayabilirsiniz.

Platform üzerindeki portföy sayfasında tüm varlıklarınızı izleyebilir ve yönetebilirsiniz.

marnotaur5 - Likidite Protokolü Ana Ağı Avalanche'ta Başlatılan Marnotaur'ta Nasıl İşlem Yapılır?
Portföy Ekranı

Burada yer alan “Pozisyonunuzu Yönetin” seçeneğine tıkladığınızda, her bir pozisyon hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz. Son olarak ise ‘Pozisyonunuzu Kapatın‘ düğmesini kullanarak paranızı çekebilir ve ilgili pozisyonunuzu kapatabilirsiniz.

marnotaur6 - Likidite Protokolü Ana Ağı Avalanche'ta Başlatılan Marnotaur'ta Nasıl İşlem Yapılır?
Pozisyon Kapatma

Neden Avalanche?

Bilindiği üzere Avalanche, hızlı, düşük maliyetli ve kullanıcı dostu akıllı sözleşmelerden biri olarak kabul ediliyor. Blok zinciri bu özellikleri ile saniyeler içinde binlerce işlemi gerçekleştirebiliyor. Hâlihazırda saniyede 4.500’den fazla işlem yapabilen Avalanche’ın bu hızının zamanla kademeli olarak artması beklenmektedir.

Platform, mainnet olarak Avalanche’ı seçmesinin bir başka nedeni olarak, Avalanche’ın Proof-of-Stake konsensüsünü kullanmasıyla son derece güvenli bir protokol olmasını öne sürüyor.

Son olarak ise yüksek oranda ölçekleme kapasitesine sahip olmasının, Marnotaur tarafından oldukça dikkat çekici olduğu belirtiliyor.

Bu içerik sponsorludur.

Marnotaur’un Twitter adresi için buraya tıklayabilirsiniz.

Marnotaur’un internet sitesi için buraya tıklayabilirsiniz.

Daha fazla DeFi haberleri için: DeFi Haberleri

Telegram kanalımıza katılın.

Paylaş

İlgili Başlıklar

Bu sayfada yer alan ilgili başlıkların kısayol başlıklar ve ilgili sayfalar