Muhabbit

Panama Devlet Başkanı Kripto Para Yasa Tasarısına Onay Vermiyor!

Panama Ulusal Meclisi nisan ayı sonlarında kripto varlık düzenleme tasarısını kabul etmesine rağmen, yapılan yeni açıklamada tasarının onaylanmayacağı belirtildi.

Panama Devlet Başkanı Laurentino Cortizo, daha sıkı kara para aklama kontrolleri içerene kadar kripto para kullanımını düzenleyen yasayı imzalamayacağını söyledi. 

Panama City’de düzenlenen Yeni Ekonomi Geçidi Latin Amerika konferansında konuşan Cortizo, şu açıklamaya yer verdi:

“Size şu anda sahip olduğum bilgilerle cevap verecek olursam, o yasayı imzalamayacağım. Yasada kara para aklama faaliyetleriyle ilgili hükümler varsa çok dikkatli olmalıyım. Kara para aklamayla mücadele faaliyetleri bizim için çok önemli.” 

Böylece, şimdilik askıda kalan yeni yasa tasarısının Cumhurbaşkanlığı onayı alabilmesi için kara para aklamaya karşı yeterince önlem alması gerekecek. Cortizo, hukuk ekibine verdiği bir talimat ile tasarıyı analiz etmesi ve yazılı olarak kendisine bilgi vermesini istediğini söyledi.

Kamu Hizmetlerinde Blockchain Teknolojisi Kullanılacak

Bilindiği üzere milletvekilleri büyük bir çoğunlukla kripto varlıklarının ticarileştirilmesini ve kullanımını düzenleyen tasarının onaylanması yönünde oy kullanmıştı. Vekiller tarafından onaylanan tasarı, devlet harcamalarının şeffaflığını artırmak için bir araç olarak blockchain teknolojisini tanıtıyor. Tasarının bir diğer önemli önerisi ise verilen kimliklerin halka açık bir blok zincirinde yayınlanmasıyla tanımlama sürecinin dijitalleştirilmesine odaklanıyor.

Cortizo, tasarının önemli maddeleri içerdiğini ancak onay vermek üzere daha detaylı araştırma yapmak istediğini belirterek şunları söyledi:

“Duyduğuma göre yenilikçi bir yasa, iyi bir yasa. Bununla birlikte, Panama’da sağlam bir finansal sistemimiz var ve beklediğim şeylerden biri, küresel bir kripto varlık düzenlemesine sahip olmanız.”

Ülkenin ekonomisi ve iyi gelişmiş finansal hizmetler sektörü, Kolombiya ve Meksika gibi komşu ülkelerde faaliyet gösteren uyuşturucu kaçakçılığı örgütleri için ülkeyi cazip bir konum haline getiriyor. Bu kapsamda da kripto para kullanmak isteyen bu oluşumlar kontrollerin olmadığı veya az olduğu bölgeleri kendilerine hedef olarak seçiyor.  

Bitcoin Haberleri İçin: Bitcoin Haberleri

Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version