Huobi Bitcoin Son Fiyatı
BTC $64005.85
1.67%
Huobi Ethereum Son Fiyatı
ETH $3315.6
6.28%
Huobi Avalanche Son Fiyatı
AVAX $35.22
3.99%
BNB Token Son Fiyatı
BNB $600.9
1.42%
Binance Kayıt Ol

Muhabbit

BITCOIN

2024 Bitcoin Halving, ETF Onayları ve Bitcoin Tahminleri!

Clock
Paylaş
2024 Bitcoin Halving, ETF Onayları ve Bitcoin Tahminleri!

Bu yıl (2024) Bitcoin fiyatını potansiyel olarak artıracak birçok gelişme yaşanabilir. Bunlar; Ocak ayında onaylanması beklenen spot Bitcoin ETF’leri, nisan ayındaki Bitcoin Halving (yarılanma) ve Fed’in faiz politikaları olarak sıralanabilir.

Bitcoin, Nisan 2024’teki Halving (yarılanma) ile tarihi olaylardan birini yaşayacak.Her 4 yılda bir olan Bitcoin Halving, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi Bitcoin fiyatına olumlu yansıyabilir. Sektör uzmanları, BTC fiyatının kısa vadede 54.000 dolar ve uzun vadede 160.000 dolara çıkacağını öngörüyor.

728×90 muhabbit - 2024 Bitcoin Halving, ETF Onayları ve Bitcoin Tahminleri!300x250 muhabbit - 2024 Bitcoin Halving, ETF Onayları ve Bitcoin Tahminleri!

Bu aynı zamanda, makro trendlere, spot Bitcoin ETF’lerinin potansiyel onayına ve artan stablecoin likiditesine de bağlı. Ancak analistler, piyasadaki olumlu havaya rağmen yine de yatırımcıların olası fiyat düzeltmeleri nedeniyle dikkatli olmalarını tavsiye ediyor.

CryptoQuant Öngörüleri

On-chain analiz firması CryptoQuant’ın uzmanları, Bitcoin’in şu anki durumu, geçmiş veriler ve gelecekteki beklentilerle detaylı bir tahmin sundular. Bitcoin için artık yükselişin yaklaştığını ve yerinin sağlamlaştığını öngören analistler, Bitcoin’in kısa vadede 54.000 dolar ve uzun vadede 160.000 dolara kadar çıkacağını söylüyor.

CryptoQuant analistleri, Bitcoin’in özellikle tahmin edildiği gibi yüksek rakamlara çıkmasının, birçok faktörün aynı anda ve uyumlu olarak bir araya gelmesine bağlı olduğunu belirtiyor. Tüm bunlar; Bitcoin Halving etkilerine, genel makroekonomik eğilimlere, spot ETF’lerin potansiyel onayına ve stablecoinlerin gelişen likiditesine kadar dayanıyor.

Spot Bitcoin ETF Onayları

BlackRock ve VanEck gibi geleneksel finansın devleri son haftalarda SEC ile görüşmeleri sıkılaştırdı. Yine BlackRock ve Wisdomtree bu hafta başvurularında yeniden güncelleme yaptılar. Eğer SEC, bu konuda yeşil ışık yakarsa, bu gelişme olası bir S&P 500 ETF’inin piyasaya sürülmesiyle bir dönüm noktasına dönüşebilir.

Fed faizleri

Fed’in 2024’te faiz oranlarını düşürmeye yönelik potansiyel hamlesi yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Benzer politikaların tarihsel verilerine baktığımızda; bu tür faiz indirimleri, genellikle yatırımcıları daha riskli yatırımlara yönlenme konusunda cesaretlendiriyor. Yani kripto para piyasası, faiz indirimleri neticesinde olumlu yönde hareketlenebilir.

Bitcoin, yılbaşından bugüne %180’i aşan bir ralli sergiledi ve önümüzdeki yıl yaklaşırken her ne kadar birçok belirsizlik olsa da potansiyel anlamda daha fazla fiyat artışına açık görünüyor.

Sosyal medya hesaplarımızdan bize katılabilir, son blockchain gelişmelerinden anlık ve hızlı haberdar olabilirsiniz: https://linktr.ee/muhabbitcom

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Paylaş

İlgili Başlıklar

Bu sayfada yer alan ilgili başlıkların kısayol başlıklar ve ilgili sayfalar