Huobi Bitcoin Son Fiyatı
BTC $64253.99
-3.54%
Huobi Ethereum Son Fiyatı
ETH $3162.59
-2.64%
Huobi Avalanche Son Fiyatı
AVAX $35.69
-9.12%
BNB Token Son Fiyatı
BNB $607.2
0.03%
Binance Kayıt Ol

Muhabbit

BLOCKCHAIN

Tether Entegrasyonu Solana’nın Fiyatına Yaradı!

Solana yatırımcılarının yüzü gülüyor.

Clock
Paylaş
Tether Entegrasyonu Solana’nın Fiyatına Yaradı!

Piyasa değerine göre en değerli stablecoin Tether, bildiğiniz gibi bugün Solana blockchaininde kullanıma sunuldu.

728×90 muhabbit - Tether Entegrasyonu Solana'nın Fiyatına Yaradı!300x250 muhabbit - Tether Entegrasyonu Solana'nın Fiyatına Yaradı!

Bu sabah yapılan açıklamadan sonra, TradingView’dan gelen piyasa verilerine göre Solana tokenleri %16 oranında değer kazandı. Daha spesifik konuşacak olursak, Solana, 13.81 $’dan 16.06 $’a kadar yükseldi.

solana tradingview 1195x600 - Tether Entegrasyonu Solana'nın Fiyatına Yaradı!
SOL/USD Fiyat Grafiği. Kaynak: TradingView

Bildiğiniz gibi Ethereum blockchaini ve Solana’ya ek olarak Tether, Algorand, EOS ve Tron blockchaininde de mevcut.

Solana, kendisini Ethereum’a oranla daha yüksek hızlı ve düşük maliyetli bir alternatif olarak pazarlıyor. Bildiğiniz gibi Ethereum ağı, DeFi ve NFT protokollerinin popülaritesi sebebi ile yüksek işlem maliyetleri ve ağ tıkanıklıkları yaşıyor.

İlginizi çekebilir: NFT Nedir?

Tether gibi stablecoinler, çoğu kripto para biriminin fiyat oynaklığına bir alternatif olması için tasarlanmıştır. Bildiğiniz gibi USDT’nin fiyatı ABD doları ile 1:1 oranda sabit durumdadır.

Bu stablecoinler, bir borsada tokenler ya da blockchain tabanlı platformlar arasında transferler yapmak için kullanılıyor. Bu durum, insanların DeFi ekosistemine katılmasını da bir hayli kolaylaştırmaktadır. Buna ek olarak bazı blockchain ağları, stablecoinleri ile likidite sağlarsa, faiz hakkı kazanıyor.

İlginizi çekebilir: Stablecoin Nedir?

Tahmin edebileceğiniz gibi DeFi sektörü, Solana’nın yararlanmak istediği bir alan. DeFi, insanların bir banka ya da başka bir merkezi olarak kontrol edilen kuruluştan yararlanmadan borç vermesine ya da borç almasına ve ticaret yapmasına olanak sağlayan blockchain tabanlı uygulamalar bütünüdür.

İlginizi çekebilir: DeFi Nedir?

USDC’den Sonra USDT!

Ağ, Mayıs 2020 tarihinde stablecoin desteğini açıkladı ve ardından Ekim ayında USDC’yi platformuna ekledi. Bununla beraber Solana ile Ethereum arasında bir köprü oluşturuldu, böylece ağ üzerindeki projeler, yoğun dönemlerde kalıcı ya da geçici bir şekilde Solana ağına geçebildi.

Solana’nın Tether entegrasyonu, kullanıcılara saniyede 50.000 işlem hızına ve işlem başına 0.00001 $ gibi sembolik bir işlem ücreti sunuyor. Piyasa analistleri bu hareketin, Solana blockchaini üzerindeki DeFi gelişimini olumlu yönde etkileyeceğini düşünüyor.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Altcoin Haberleri için: Altcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Bu içerik sponsorludur.

Paylaş

İlgili Başlıklar

Bu sayfada yer alan ilgili başlıkların kısayol başlıklar ve ilgili sayfalar