Huobi Bitcoin Son Fiyatı
BTC $62319.22
0.49%
Huobi Ethereum Son Fiyatı
ETH $3000.4
-0.83%
Huobi Avalanche Son Fiyatı
AVAX $34
-1.05%
BNB Token Son Fiyatı
BNB $543.7
-1.49%
Binance Kayıt Ol

Muhabbit

ÖNE ÇIKAN

ABD, Olimpiyatlarda Dijital Yuan Kullanımını Onaylamıyor!

ABD’li senatörler, dijital yuan için endişeli.

Clock
Paylaş
ABD, Olimpiyatlarda Dijital Yuan Kullanımını Onaylamıyor!

ABD’li senatörler, olimpiyat yetkililerini 2022 Pekin Kış Oyunları sırasında Amerikalı sporcuların dijital yuan kullanmasını yasaklamaya çağıran bir dilekçe imzaladı.

ABD Olimpiyat ve Paralimpik Komitesi yönetim kurulu başkanı Susanne Lyons, Pazartesi günü yazdığı dilekçede, yetkililerden ABD’li sporcuların dijital yuanı kullanmamalarını istedi. Cumhuriyetçi senatörler Marsha Blackburn, Roger Wicker ve Cynthia Lummis ise, Çin Komünist Partisi’nin, dijital para birimini kullanan sporcuları izleyebileceğini ve ABD’ye döndüklerinde bu bilgileri kullanabileceğini iddia ediyorlar.

728×90 muhabbit - ABD, Olimpiyatlarda Dijital Yuan Kullanımını Onaylamıyor!300x250 muhabbit - ABD, Olimpiyatlarda Dijital Yuan Kullanımını Onaylamıyor!

Senatörler, Çin hükümetinin yakın zamanda dijital yuanın, “birinin neyi, nereden nasıl aldığının ayrıntılarını bilme” ayrıcalığını sunduğunu belirttiler. Platformun “Çin vatandaşını gözetlemek, tehdit etmek ve tutuklamak için kullanıldığını” iddia ederek, mesajlaşma ve ödeme uygulaması olan WeChat’i emsal niteliğinde gösterdiler.

Senatör Lummis, Blackburn ve Wicker, 30 gün içinde Ticaret, Bilim ve Ulaştırma komitesi için konuyla alakalı bir brifing talep etti.

Çin Uzun Zamandır CBDC Hazırlığı Yapıyor!

Çin, Nisan 2020’de dijital yuan denemelerine başladı ve farklı şehirlerdeki sakinlere binlerce dolar değerinde CBDC verdi. Çin Halk Bankası ayrıca, 2022’deki Pekin Kış Olimpiyatları sırasında yabancı sporcuların ve ziyaretçilerin CBDC’yi kullanmasına izin verdiğini araştırdığını bildirdi.

Tokyo’daki 2020 Yaz Olimpiyatları, devam eden COVID-19 pandemisi sebebiyle bir yıl ertelenmiş olsa da, Pekin’in Şubat 2022’de başlaması planlanan kış oyunlarına hazırlanma yolunda olduğu bildirildi.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Altcoin Haberleri için: Altcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Paylaş

İlgili Başlıklar

Bu sayfada yer alan ilgili başlıkların kısayol başlıklar ve ilgili sayfalar