Huobi Bitcoin Son Fiyatı
Binance Kayıt Ol

Muhabbit

BLOCKCHAIN

SEC, piyasa kapanışından sonra basın açıklaması yapacak mı?

Clock
SEC, piyasa kapanışından sonra basın açıklaması yapacak mı?

Bloomberg ETF analisti Eric Balchunas, dün X hesabı hacklenen SEC’ye bir öneride bulundu. SEC’nin bu konu hakkında bir basın toplantısı yapmasını ve spot Bitcoin ETF kararını yine aynı toplantıda duyurmasını önerdi.

SEC hesabından atılan sahte gönderi

Son derece güvenilir bir bilgi kaynağı olması gereken SEC’nin resmi X hesabı dün yani 9 Ocak’ta kimliği belirsiz kişiler tarafından ele geçirildi. Tüm piyasanın karara kilitlendiği bir anda, hesaptan spot Bitcoin ETF’lerinin onaylandığını iddia eden sahte bir gönderi yayınlandı. Haber hızla yayılırken, SEC Başkanı Gary Gensler duruma müdahale ederek, kendi hesabından ETF’lerin onaylanmadığını duyurdu. Ardından SEC hesabın kontrolünü ele alarak, sahte gönderiyi kaldırdı ve şu an olayı araştırmak için kolluk kuvvetleriyle aktif olarak iş birliği yapıyor.

SEC’ye beklenmeyen bu saldırı sonrasında çeşitli spekülasyonlar da ortaya çıktı. Dennis Porter ve Joe Carlasare gibi uzmanlar beklenen kararın planlandığı gibi ilerleyeceğine inanıyor. Bazı uzmanlar da duyurunun hack saldırısı değil de, SEC’nin yanlış zamanlamadan dolayı erken duyurmuş olabileceğini düşünüyor. Ayrıca Ark Invest’in CEO’su Cathie Wood, bugün hack olayının ETF kararını geciktirmeyeceğini söyledi ve özellikle kurumsal yatırımcılar açısından uzun vadeli olumlu etkisine vurgu yaptı

Eric Balchunas’ın önerisine gelirsek, ünlü analist SEC için stratejik bir iletişim yaklaşımının altını çizdi. SEC, şayet bir basın toplantısı düzenler ve saldırıyı ele alırsa, ardından da bunu çok beklenen ETF kararıyla birleştirirse, mevcut durumu etkili bir şekilde yönetebilir.

İlgili Başlıklar

Bu sayfada yer alan ilgili başlıkların kısayol başlıklar ve ilgili sayfalar