Sekuritance Nedir?

Blockchain 05/05/2021 16:48 BullTrader BullTrader  Twitter
Sekuritance Nedir?

Sekuritance, çok sayıda düzenleyici tarama çözümü, işlem izleme, kişisel iş tanımlama ve doğrulama, dolandırıcılık izleme gibi programları tek bir yerden çalıştırmayı sağlayan bir düzenleyici teknoloji platformudur. 

Sekuritance Ne Demek?

Sekuritance, finansal kurumların ve hükümetlerin dijital varlık aklama risklerini ve kripto paralar ile ilgili tehditleri değerlendirmesine yardımcı olmaktadır. Bunu, her büyüklükteki kurum ve işletme için de sağlayabilmektedir.

Platform, güvenlik, esneklik ve ölçeklenebilirlik gibi birçok özelliğe sahip olmasının yanında, gelişmiş bir bütünsel tarama motoruna sahip olan çok boyutlu bir risk motorudur.

Ayrıca, Sekuritance projesi bahsedilen bu kendi çözümlerinin yanında geliştiricilerin kendi platformuna bağlanmasını sağlayarak geliştirmeye destek olmasına da imkan tanıyor.

SKRT Token

Sekuritance’nin kurumsal sınıf düzenleyici teknoloji uyumluluğu, güvenlik ve daha fazla alanda kullanılmak üzere yeni bir kripto para birimi olan SKRT token adı verilen kendi kripto para birimi de bulunmaktadır.

SKRT token, yeni bir bağımsız dijital ekonomiyi desteklemek üzere fikir birliğine dayalı blok zincirinin kalıcı değişmez doğasından yararlanan bir yardımcı program tokenı olarak da adlandırılabilir.

SKRT tokenının ana işlevi, RegTech ile ilgili verileri ve ödemeyle ilgili doğrulama görevlerini işlemek ve bunlara giriş yapmak olarak tanımlanıyor.

Proje, tüm bu işlemleri için ERC-20 token protokolü üzerine inşa edilen SKRT akıllı sözleşmesi akıllı sözleşmeler kullanmaktadır.

Sekuritance Coin Fiyatı Nedir

Sekuritance’ın yerel tokenı olan SKRT, TradingView üzerinden elde edilen verilere göre 0.004438 dolar üzerinden işlem görmektedir.

Halihazırda 1.538.467 milyon dolar piyasa değerine sahip olan SKRT, son 24 saat içerisinde 51,657 dolarlık işlem hacmi gerçekleştirmiş durumda.

SKRT ALL graph coinmarketcap - Sekuritance Nedir?
SKRT

Sekuritance’i Özel Kılan Özellikleri

Kripto ve blok zinciri endüstrileri, finansal sorunlar, tedarik zinciri sorunları, veri depolama sorunları gibi günümüzde karşı karşıya kaldığımız sayısız sorunu çözmek için büyük bir potansiyele sahiptir.

İşte tüm bu zorlukların ele alınması ve çözülmesi yoğun çaba ve imkan gerektirmektedir. Blok zincirinin benzersiz doğası, her yerden ulaşılabilirlik sağlaması ve verilerin sonsuza kadar saklanabilmesi gibi özellikleri onu diğer teknolojilerden ayırmaktadır.

Bu gibi işlevlerin yerine getirilmesi örneğin verilerin depolanması özellikle en iyi blok zincirlerinden bazıları kullanıldığında oldukça maliyetli bir durumdur.

Bu kapsamda yeni zincirlerin oluşturulması potansiyel bir çözümdür, ancak merkezileştirme riski, düşük güvenlik, ölçeklendirme sorunları ve genel bir güven eksikliği gibi birçok dezavantajı da bulunmaktadır.

Sekuritance belirtilen bu işlemlerin gerçekleştirilmesi için kendine ait bir mekanizmaya sahiptir.

Bu yeni mekanizma, denetlenebilirliği sağlamak için kasa sorgularını, kontrolleri, işlem izlemeyi ve blok zincirinde atıfta bulunulan diğer etkinlikleri etkinleştirmektedir.

Bunun yanında proje, uyum hizmetleri, dolandırıcılık ve işlem izleme ve Kara Para Aklamayı Önleme hizmetlerini tek bir çatı altında toplayan özelliklere de sahiptir.

Sekuritance’ın Kara Para Aklamayı Önleme Çalışmaları

Halihazırda piyasada faaliyet gösteren Uniswap, 1inch ve PancakeSwap gibi DEX’ler, kripto para ticaretinde büyük bir rol oynamaya devam ediyor.

Bilindiği üzere DEX’ler, yatırımcıların fonu kontrol eden bir aracı kurum olmadan emir vermelerine ve kripto para ticareti yapmalarına olanak tanıyan kuruluşlardır.

DEX’lerin sağladığı özgürlükle, herhangi bir varlık listelenebilir, platformlara konum gözetmeksizin ve gerçek kimlik gereksinimi olmadan herkes erişebilir.

İşte bu gibi platformların, merkeziyetsiz olan bu özelliği, sadece kara para aklamak ve mali dolandırıcılık yapmak isteyenlerin peşinde olan düzenleyicilerin değil, aynı zamanda bu suçların faillerinin de dikkatini çekmeye devam ediyor.

Bu konuda düzenleyiciler, KYC gibi protokoller kullanarak DEX’lerin, kullanıcılarını koruduklarından, mali suçluları caydırmak için makul önlemler aldıklarından ve kendilerini ne yaptıklarını yakından takip etmeye kararlı gördüklerinden emin olmak istiyorlar.

İşte burada devreye düzenleyici teknoloji platformu olan Sekuritance girerek, sektördeki bazı eksikliklere çeşitli öneriler ve çözümler getiriyor.

Sekuritance, sunduğu güvenlik hizmetleri ile yasa dışı işlemlerin adalet önüne çıkarılmasını kolaylaştırmak ve düzenleyiciler ile halk arasındaki diyaloğu kolaylaştırmak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.  

Sekuritance’ın RegTech Çözümleri

SekuritanceRegTech çözümleri ile, KYC’nin tüm yönlerinin karşılandığından emin olarak sektöre yardımcı olabileceğini belirtiyor.

Platform tarafından yapılan açıklamada, Sekuritance’ın RegTech ürün paketinin içinde yer alan Sekur.Transact, borsaların müşterilerinin kim olduğunu belirlemesine yardımcı olmaktadır. 

Başka bir ürün olan Sekur.Trace, belirli bir kripto para işleminin veya kripto para cüzdanının herhangi bir tehlikeli dolandırıcılık veya darknet faaliyetine karışıp karışmadığını belirlemeye yardımcı olmak için dünya çapındaki devlet kurumlarına, bankalara, finans kurumlarına ve siber suç / finansal suç yetkililerine bilgi verir.

Son olarak Sekur.MFA ise satıcıların ödeme almadan önce 3DS çeklerini doğrulamasını ve işlemesini sağlar.

Sonuç olarak platform, RegTech paketi ile, kripto para birimi alanındaki tüm özel oyuncuların ve yenilikçilerin, günlük kripto para kullanımını mümkün kılan küçük yatırımcıların ve tüketicileri korumakla görevli devlet kurumlarının ve düzenleyicilerin ihtiyaçlarını karşılayabileceğini dile getiriyor.

Web sitesi: https://www.sekuritance.com/

Telegram Topluluğu: https://t.me/sekuritance_SKRT

Daha fazla Nedir?Kimdir? ve Nasıl? haberine ulaşmak için tıklayabilirsiniz.

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Bu içerik sponsorludur.

Son Haberler
Tümünü Gör Tümünü Gör
SEC, Kripto Staking ve Doğrudan Varlıkla İşlem Gören ETF Kararlarını Erteledi
Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), kripto staking ETF’leri ve “in-kind” (doğrudan varlıkla) yaratım ve itfa işlemlerine ilişkin kararlarını erteledi. SEC, bu düzenleme değişikliklerini değerlendirmek için daha fazla zamana ihtiyaç duyduğunu belirtti. Kurumun uzun vadeli dijital varlık stratejisi üzerinde çalışan iç birimi, yeni kuralları şekillendirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Grayscale ve VanEck ETF’lerine […]
1 hafta önce Blockchain
Güney Kore, Kayıtsız Kripto Platformlarını Yasakladı
Güney Kore, kripto para sektörüne yönelik denetimlerini sıkılaştırırken, Apple da ülkedeki App Store’dan 14 kayıt dışı kripto uygulamasını kaldırdı. Finansal Hizmetler Komisyonu (FSC) tarafından yapılan açıklamaya göre, bu adım Mali İstihbarat Birimi’nin (FIU) talebi üzerine 11 Nisan itibarıyla hayata geçirildi. KuCoin ve MEXC de Listede Kaldırılan uygulamalar arasında önde gelen yabancı kripto borsaları KuCoin ve […]
1 hafta önce Blockchain
Trump’ın Tarife Hamleleri, Küresel Kripto Fonlarında 795 Milyon Dolarlık Çıkışa Neden Oldu
CoinShares verilerine göre, küresel kripto yatırım ürünlerinde geçen hafta 795 milyon dolar tutarında net çıkış yaşandı. Bu art arda ikinci hafta gerçekleşen bir çıkış oldu. CoinShares Araştırma Başkanı James Butterfill, Başkan Trump’ın uyguladığı tarifelerin kripto varlık sınıfına olan duyarlılığı olumsuz etkilediğini belirtti. Butterfill, yaptığı açıklamada Trump’ın tarife politikalarının kripto para yatırımları üzerindeki olumsuz etkisinin sürdüğünü […]
1 hafta önce Blockchain
JPMorgan, İngiliz Sterlini ile Blokzincir Ödemelerini Başlattı
JPMorgan, şirketlere İngiliz sterlini (GBP) cinsinden 7/24 blokzincir tabanlı ödeme yapma imkânı sunduğunu duyurdu. Bu yeni hizmet daha önce başlatılan euro (EUR) ve Amerikan doları (USD) işlemlerine ek olarak sunuluyor. Bankanın blokzincir birimi Kinexys (eski adıyla Onyx), İngiltere’de GBP cinsinden blokzincir mevduat hesaplarını devreye aldı. Böylece JPMorgan gerçek zamanlı ödeme altyapısını genişletmiş oldu. Sterlin, JPMorgan’ın […]
1 hafta önce Blockchain
Strategy, Bitcoin Alımlarını 87.000 Doların Altına Düşen Fiyatla Durdurdu
Michael Saylor’ın liderliğindeki Strategy şirketi, Bitcoin (BTC) fiyatı $87.000’in altına düşerken alım yapmayı durdurdu. Şirket 7 Nisan’da SEC (ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu) ile yaptığı açıklamada, 31 Mart ile 6 Nisan arasında Bitcoin alımı yapmadığını duyurdu. Ayrıca şirket birinci çeyrekte dijital varlıklarda 5,91 milyar dolarlık gerçekleşmemiş zarar bildirdi. Michael Saylor’ın Bitcoin Stratejisi: Fiyat Düşüşü […]
2 hafta önce Bitcoin
ABD Federal Ajansları, Kripto Varlıklarını 7 Nisan’a Kadar Hazine’ye Bildirecek
ABD federal ajanslarının, 7 Nisan’a kadar kripto para varlıklarını Hazine Bakanlığı’na bildirmesi bekleniyor. Bu bildirimler ise Başkan Donald Trump tarafından bu yıl imzalanan bir yürütme emri doğrultusunda yapılacak. Ancak federal ajansların bu varlıkları halka açıklamaları gerekmeyecek. Sadece Hazine Bakanı Scott Bessent’e raporlama yapılacak. Beyaz Saray’a yakın bir yetkiliye dayandırılan bilgilere göre, 7 Nisan itibarıyla federal […]
2 hafta önce Blockchain