Muhabbit

Tether 100 Adresi Kara Listeye Aldı! Neden?

Kara listeye alınan 100 adresinin 84’ü 2020 yılında kara listeye alan Tether, bu işlemlerin çoğunu Temmuz ayından sonra yapmış görünüyor.

tether kara liste

Ethereum ağı üzerinde 100 cüzdan adresi Tether tarafından kara listeye alınmış durumda.

Kara listeye alınan 100 adresinin 84’ü 2020 yılında kara listeye alan Tether, bu işlemlerin çoğunu Temmuz ayından sonra yapmış görünüyor.

Kara listeye alınan bu cüzdan adresleri Tether tarafından yasaklanmış durumda. Bu noktada cüzdanaların Tether (USDT) alması, göndermesi ve Tether Treasury üzerinde işlem gerçekleştirmesi mümkün değil.

Ethereum ağı üzerindeki diğer tokenler ile ilgili işlem kısıtı bulunmayan bu cüzdanlar Tether kontratı tarafından USDT işlemlerine kapatılmış durumda.

The Block verilerine göre 9 Temmuz tarihine kadar sadece 39 Ethereum adresi kara listeye alınmış durumdaydı. Aktif olarak USDT bakiyeleri bulunan bu cüzdanlar, USDT gönderim ve alımına kapatılmıştı. Güncel rakamlarla kara listeye alınmış cüzdan sayısı 100’e çıkmış görünüyor.

İki Sebep Olabilir

Cüzdanların bloklanmasının iki farklı sebebi bulunabiliyor. Bunlardan ilki düzenleyici kurumlar ya da hukuki merciler tarafından böyle bir talep oluşturulması.

Bu noktada Tether, cüzdanları kara listeye alarak işlem gerçekleştirmesini engelleyebilir.

Diğer bir yandan ise “recovery” işlemi kapsamında cüzdanlar kara listeye alınabilir.

Bildiğiniz üzere geçtiğimiz dönemde bir kullanıcı tarafından kontrat adresine yanlışlıkla 1 Milyon $ değerinde USDT gönderilmişti. Konu ile ilgili olarak Tether CTO’su Paolo Ardoino açıklama yapmış ve hatalı gönderim yapan kullanıcının USDT bakiyesinin başka bir cüzdanda yeniden kurtarıldığı açıklanmıştı. Kara listeye alınan cüzdanlardan birinin yanlış gönderim yapan bu cüzdan olması oldukça olası.

Cüzdan adreslerinin stablecoin şirketleri tarafından kara listeye alınabilmesi hakkında ne düşünüyorsunuz?

Diğer Tether haberleri için: Tether Haberleri

Altcoin haberleri için: Altcoin Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version