Muhabbit

JPMorgan Chase Yeni Borçlanma Aracını Duyurdu!

JPMorgan, kripto yatırımcılarına yeni bir ürün sunuyor.

jpmorgan

ABD SEC’den gelen yeni bilgilere göre JPMorgan Chase, kripto paralara odaklanmış şirketler için sepet odaklı yeni bir borçlanma aracı duyurdu.

JPMorgan’ın Cryptocurrency Exposure Basket’i, doğrudan ve dolaylı bir şekilde kripto para birimleri ile ilgilenen işletmelerin bulunduğu ve 11 farklı şirketin içinde barındığı eşit olmayan ağırlık bir sepet olarak tanımlanmakta.

Araç, bilançosunda 91.064 BTC ile yazılım firması MicroStrategy’ye %20’lik ağırlık vermiş. Ayrıca, Bitcoin’e önemli ölçüde yatırım yapan Square’e %18, Riot Blockchain’e %15’lik bir ağırlık söz konusu. Nvidia Corp. ve PayPal Holdings ise sepetin %15’ini oluşturuyor.

Bu arada, Advanced Micro Devices (AMD), Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC), Intercontinental Exchange, CME Group, Overstock.com ve Silvergate Capital de sepete dahil durumda.

JPMorgan Chase’in izahatında şu ifadeler yer alıyor:

Hisse senetlerinin ağırlıkları, şirketin Bitcoin yatırımı, Bitcoin ile olan korelasyonu ve likidite durumuna göre belirlendi.

JPMorgan’ın açıklamaları, müşterilere yapılacak ödemelerin pek tabii şirketlerin gösterdiği performansa göre olacağını gösteriyor. Elde ettiğimiz bilgilere göre minimum yatırım 1.000 $ ve yatırımın olgunlaşma süreci ise Mayıs 2022 olarak belirlenmiş.

Yeni ürün, kurumsal yatırımcıların kripto para piyasasına erişebilmeleri için birçok yoldan biri. Bildiğiniz gibi Wall Street halihazırda dijital para birimlerine yatırım yapıyor ve bu durum Bitcoin’in fiyatının bu şekilde yükselişe geçmesini açıklıyor. TradingView’a göre, lider kripto para birimi Salı günü 54.888 $’a kadar yükseldi.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version