Muhabbit

ALTCOIN

Swerve Finance’deki Kilitli Değer 410 Milyon Dolara Ulaştı!

Henüz “audit”leri tamamlanmamış olan DeFi protokolü üzerindeki kilitli değer ile birlikte oldukça dikkat çekmeye devam ediyor.

Clock
Paylaş
Swerve Finance’deki Kilitli Değer 410 Milyon Dolara Ulaştı!

Swerve Finance, merkezsiz finans platformu (DeFi) olarak öne çıkan Curve Finance’in (CRV) forku olarak tanımlananbilir.

Henüz “audit”leri tamamlanmamış olan DeFi protokolü üzerindeki kilitli değer ile birlikte oldukça dikkat çekmeye devam ediyor.

410 Milyon $’a ulaşan kilitli değer ile birlikte DeFi protokolü Swerve, forku olduğu Curve Finance’in yüzde 40’lık değerini geçmiş durumda. Popüler DeFi protokolü Curve Finance’in üzerindeki kilitli değer miktarı 1 Milyar $ seviyesinde bulunuyor.

Oldukça kısa bir süre içerisinde yüzde 40 ile Curve’e yaklaşmaya başlayan Swerve, günlük hacim noktasında henüz o kadar başarılı değil.

Kilitli değer bakımında Curve’ün yüzde 40’ına erişmeyi başarmış olsa da, günlük hacim noktasında henüz Curve’ün sadece yüzde 9’u kadar bir hacim oluşturulabilmiş görünüyor.

Swerve tarafında oluşan günlük hacim 14 Milyon $ civarında iken, Curve tarafında oluşan hacim 150 Milyon $’ın biraz üzerinde bulunuyor. Ancak bu durum Swerve’ün daha iyi bir likidite sunması halinde hızla değişebilir.

Swerve Daha Farklı

İki platformda merkezsiz borsalar olarak tanımlansa da aralarında önemli bir fark bulunuyor.

Swerve tam anlamıyla komünite tarafından sahiplenilmiş ve yönetiliyor konumda. Bu yönetişim sistemi de SWRV Token sayesinde gerçekleştirilebilmekte.

Platformun aktive olması ile birlikte başlatılan SWRV Token, platformun ilk gününden bugüne yatırma işlemi gerçekleştiren kişiler tarafından elde edilmekte.

Curve Finance’te bu durum biraz daha farklıydı. Platform sonradan duyurusunu yaptığı CRV Token’ı geç entegre etmişti. Hatta kimilerine göre Curve Finance oluşan baskılar sonrasında CRV Token’ı planlanandan daha önce başlatmak zorunda kalmıştı.

Swerve Daha Riskli

Yapıları itibarıyla çok benzer olan iki platformdan Swerve, “audit”leri tamamlanmadığı için Curve’den daha riskli olarak değerlendiriliyor. Kontrollerin tamamlanmaması sonucu bilinmeyen açıklan yada “bug”lar bulunması merkezi olmayan platformlarda büyük sorun teşkil etmekte.

Başlatıldığı ilk günde Swerve, arayüzünde bulunan bir “bug” sebebiyle yatırma işlemlerinin gerçekleşmesine engel olmuştu. hemen düzeltilen bu açık sonrasında yatırma işlemleri başlatılabilmişti.

Bu sebeple özellikle “audit”leri tamamlanmamış DeFi platformlarını kullanmadan önce riskleri bilmenizi ve bu doğrultuda işlemlerinizi gerçekleştirmenizi öneriyoruz.

DeFi haberleri İçin: DeFi Haberleri

Diğer altcoin haberlerine göz atmak için: Altcoin Haberleri

İlk 100 kripto para birimini incelemek için: İlk 100 Kripto Para Birimi

Paylaş

İlgili Başlıklar

Bu sayfada yer alan ilgili başlıkların kısayol başlıklar ve ilgili sayfalar