Waves Coin Nedir?

Nedir 11/04/2021 11:23 BullTrader BullTrader  Twitter
Waves Coin Nedir?

Waves blok zinciri, kullanıcıların özel kripto paralar oluşturmasını ve başlatmasına imkan tanımak üzere tasarlanmıştır. Waves, diğer blok zinciri projelerinin aksine kapsamlı akıllı sözleşme programlamasına gerek duymaz. Böylece blok zinciri üzerinde kripto paralar oluşturulmasına ve bunların ticaretine izin verir.

Waves Nedir?

Waves, özel kripto birimleri oluşturmayı ve merkezi olmayan uygulamaya (dapps) güç sağlayan akıllı sözleşmeler başlatmayı kolaylaştıran bir blok zinciri platformudur.

Kripto para piyasasının en köklü oyuncularından biri olan Waves, Web 3.0 uygulamaları geliştiren ve merkezi olmayan çözümler için açık kaynak kodlu blokchain protokolü olarak da tanımlanabilir.

web3.0 6 Calisma Yuzeyi 1 1200x600 - Waves Coin Nedir?

Waves, Nisan 2016’da ilk para teklifini (ICO) tamamlayıp piyasaya sürüldüğünden beri en başarılı kripto para birimlerinden biri haline geldi ve şu anda yaklaşık 500 milyon dolarlık piyasa değerine ulaşmış durumda.

Waves İle Ne Yapılabilir?

Daha önce de bahsettiğimiz gibi Waves platformu, neredeyse her kullanım durumu etrafında tasarlanabilen merkezi olmayan uygulamaları (dapps) oluşturmak ve başlatmak için kullanılabilir.

Ocak 2021 itibarıyla, popüler Waves dapp’larının çoğu oyun platformları iken şu an bir numaralı dapp Waves’in kendi Neutrino Protokolü oldu.

Waves’in birkaç işlevi bulunuyor, ancak bu işlevleri arasında bugün en çok Waves Exchange platformunda ve üçüncü taraf merkezi değişim platformlarında alım satım yapmak için kullanılıyor.

Ethereum gibi Waves de, merkezi olmayan uygulamalar oluşturmak üzere mevcutta bulunan bir blok zinciridir. Buradaki önemli fark ise daha hızlı işlemler yani işlemlerin onay süresinin daha hızlı olması ve kullanımı kolay olan blok zinciri yapısına sahip olmasıdır. Sistem oldukça güvenlidir ve herhangi bir üçüncü tarafın bağımsız olarak değişiklik yapmasına olanak tanımaz.

Waves Nasıl Çalışır?

Waves de diğer kripto paralar gibi blockchain alt yapısını kullanır. Diğer kripto paralardan ayrılan birkaç özelliği sebebiyle blockchaine kesin olarak ihtiyaç duymamaktadır.

Dağıtık ağla senkronize olmak için, Waves hisse ispatı (PoS) ve ödünç hisse ispatı (LPoS) algoritması kullanır. Bilindiği üzere geleneksel PoS modellerinde, node’ların blok eklemek için belli miktarda token stake ettirmeleri gerekir. Böylece node’lar, stake ettirdikleri token sayısı arttıkça blok ekleme güçleri de aynı oranda artar. Tabi ki stake ettirmek için belli miktarda tokenın ağda kilitlenmiş olması da gerekmektedir.

Waves (Waves) Hangi Programlama Dilini Kullanır?

Waves, Ride programlama dilini kullanmaktadır. Platformda akıllı sözleşmeler ve merkeziyetsiz uygulamalar, Ride dili kullanılarak oluşturulur.

Waves’in Öne Çıkan Özellikleri

İşlem hızları oldukça yüksektir. Örneğin Bitcoin için maksimum olan 7 tps’ye kıyasla saniyede yaklaşık 100 işlem (tps) gerçekleştirebilir.

İşlem ücretleri ise benzerlerine oranla çok daha düşüktür. Mesela bu ücretler, normal işlemler için 0,001 WAVES veya bir komut dosyası başlatan işlemler için 0,005 WAVES kadar düşük olabilmektedir.

waves ss - Waves Coin Nedir?

Waves’in Leased Proof of Stake (LPoS) fikir birliği mekanizması, WAVES tokenlarına sahip herkesin tokenlarını madencilik düğümlerine kiralayarak ödül kazanmasını sağlar.

Waves’in akıllı zinciri, programlama deneyimi gerekmediğinden herkes tarafından başlatılabilir. Waves üzerinde bir token oluşturmak, oldukça basittir.

Waves Platformları

Gravity Protokolü: Waves ekosisteminin, blok zincirleri arasında ve aynı zamanda endüstride devrim yaratma kapasitesine sahip dış dünya ile iletişim için yeni bir açık kaynaklı, blok zincirinden bağımsız protokol konseptidir. Gravity ile Waves protokolü ve diğer protokoller aracılığıyla token ihtiyacı olmadan merkezsiz finans ile etkileşimde bulunabilirsiniz.

gravity - Waves Coin Nedir?

Neutrino Protokolü: Neutrino Protokolü, WAVES tokenı ile teminatlandırılmış, ulusal para birimi veya emtia gibi belirli bir gerçek dünya varlığına bağlı stablecoinlerin oluşturulmasına izin veren, algoritmik, fiyatı sabit bir kripto para birimi protokolüdür.

Bu durumun bir örnek verecek olursak, Neutrino USD (USDN), Neutrino Protokolü ile oluşturulan algoritmik bir stablecoindir. Farklı ifade ile Neutrino USD (USDN), ABD dolarına sabitlenmiş ve WAVES ile desteklenen algoritmik bir stablecoindir. USDN ile yapılan tüm işlemler (ödüllerin verilmesi, stake edilmesi ve ödenmesi dahil) tamamen şeffaftır ve akıllı bir sözleşme ile gerçekleştirilir.

İlginizi çekebilir: Neutrino USD (USDN) Nedir?

Algoritmik bir stablecoin olan Neutrino USD (USDN), fiat tabanlı stablecoinlere göre büyük bir gelişmeyi temsil etmektedir.

Swop.fi: Swop.fi, çeşitli havuz türlerini her bir belirli token çifti için en uygun olan farklı fiyat hesaplama formülleriyle birleştiren yeni bir otomatik piyasa yapıcıdır (AMM). Proje, likidite sağlayıcılarına açıktır ve herhangi bir kullanıcı, herhangi bir havuza token ekleyebilir ve bu sayede takas ücretlerinden gelir elde edebilir. 

Swop.fi2 Muhabbit - Waves Coin Nedir?

Waves Nereden Alınır?

Waves, halihazırda kripto para piyasasında en çok işlem gören kripto paralardan birisi haline gelmiş durumda. Yaklaşık olarak 500 milyon dolarlık piyasa değeriyle ilk 100 kripto para birimi arasında olan Waves, dünyanın önde gelen popüler borsalarında listeleniyor.

Örneğin, Binance, Kraken, Huobi, OKEx, Kucoin ve Bittrex, Wavesin listelendiği borsalardan birkaçını oluşturuyor. Bunların yanında Waves’in kendi platformu Waves Exchange üzerinden de alım satım işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.

Waves Coin Fiyatı

Yazım itibarıyla (28 Ağustos 2022) elde edilen verilere göre 497,945,066 dolar piyasa değerine sahip olan kripto para birimi 4,56 dolardan işlem görüyor. Son 24 saat içinde 85,495,172 dolar işlem hacmine sahip olan Waves %0.38 oranında değer kazanmış durumda.

Daha Fazla Nedir Haberleri İçin: Nedir Haberleri

Daha fazla Borsa Haberleri için: Borsa Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

SON HABERLER
TÜMÜNÜ GÖR TÜMÜNÜ GÖR
2025’te Blockchain ve Web3 Ekosisteminde Neler Olacak?
2024’ün sonuna yaklaşırken, Ava Labs ekibi, Web3 ekosisteminde 2025 yılına yön verecek trendleri öne çıkaran tahminlerini paylaştı. İşte oyun, sermaye piyasaları, regülasyonlar, yapay zeka ve daha fazlasını kapsayan öngörüler: Blockchain Başlatmak Web Sitesi Kurmak Kadar Kolay Olacak Ava Labs Ürün Başkanı Nick Mussallem, düşük maliyetli ve kod gerektirmeyen Layer-1 blockchain’lerin dakikalar içinde başlatılabileceğini belirtiyor. Kullanıcılar […]
3 saat önce Blockchain
Avalanche’ın Yapay Zeka Hamlesi! InfraBuidl() Programı ile Blockchain Geleceği
Avalanche, blockchain dünyasında önemli bir rol oynamaya devam ederken, şimdi de yapay zeka (AI) teknolojisini ekosistemine entegre etmek için büyük bir adım atıyor. InfraBuidl() programının ikinci aşamasında yapay zeka kullanımına odaklanarak, blockchain ve AI teknolojilerinin birleşiminden doğan yeni fırsatlar yaratmayı hedefliyor. Bu program Avalanche topluluğundan seçilen uzmanlar tarafından denetleniyor. Ve AI odaklı projelere hibe desteği […]
6 saat önce Avalanche
Unichain’in Ana Ağı 2025’te Faaliyete Girecek! DeFi’de Yeni Bir Dönem Başlıyor
Uniswap tarafından geliştirilen Unichain, 2025’in başlarında, Ethereum’un Optimism (OP) Stack’i üzerinde inşa edilen yeni bir Layer 2 çözümü olarak ana ağ (mainnet) lansmanını yapmayı planlıyor. Bu ağ Ethereum’un sınırlamalarını aşarak merkeziyetsiz finans (DeFi) uygulamaları için daha hızlı ve güvenli bir platform sunmayı hedefliyor. Unichain, halihazırda Ethereum‘un Sepolia test ağı üzerinde başarılı bir test süreci yürütüyor. […]
10 saat önce DEFI
CoinDesk’in ana şirketi Bullish, Üst Düzey Çalışanları İşten Çıkardı!
CoinDesk’in ana şirketi Bullish, başta Genel Yayın Yönetmeni Kevin Reynolds olmak üzere üç üst düzey editoryal çalışanını işten çıkardı. Diğer isimler arasında Genel Yayın Yönetmen Yardımcıları Nick Baker ve Marc Hochstein var. Editoryal Bağımsızlık Tehlikede Mi? CoinDesk çalışanları tarafından Bullish CEO’su Tom Farley ve CoinDesk CEO’su Sara Stratoberdha’ya gönderilen bir belgede, Bullish’in editoryal kararlar üzerindeki […]
3 gün önce Blockchain
Metaplanet, Japonya’dan Bitcoin Alımlarını Hızlandırmak İçin 61 Milyon Dolar Sermaye Topladı
Japon yatırım şirketi Metaplanet Inc. Bitcoin alımlarını hızlandırmak amacıyla bu hafta gerçekleştirdiği iki tahvil ihracıyla toplamda 9.5 milyar yen (60.6 milyon dolar) topladı. Tokyo Borsası’nda işlem gören firma, 5 milyar yen (31.9 milyon dolar) tutarında beşinci sıradaki sıradan tahvilini ihraç etti. Bunlara ek olarak ise salı günü 4.5 milyar yen (28.7 milyon dolar) tutarında başka […]
3 gün önce Bitcoin
El Salvador, IMF ile Anlaşma Sağladı: 1,4 Milyar Dolarlık Kredi Paketi
El Salvador, Uluslararası Para Fonu (IMF) ile 1,4 milyar dolarlık bir kredi paketi karşılığında ülke içindeki Bitcoin ile ilgili faaliyetleri sınırlama konusunda anlaşmaya vardı. Bu anlaşma, ülkenin ekonomik reformları ve ödeme dengesi ihtiyaçlarını desteklemeyi amaçlıyor. 1,4 Milyar Dolarlık Kredi Paketi ve Şartları IMF’in 40 ay boyunca devam etmesi beklenen Genişletilmiş Fon Tesis Programı kapsamında, El […]
4 gün önce Bitcoin